Ερευνα για το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας και την ταλαιπωρία των πολιτών

169

Με εντολή του πρωθυπουργού, δύο υπουργοί διερευνούν τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας για σχεδόν 4 ώρες το απόγευμα της Δευτέρας, από το πέρασμα της κακοκαιρίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, με κατεπείγουσα εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας.

Περίπου στις 5 το απόγευμα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Μαλακάσα, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, ενώ τα ακινοποιημένα οχήματα σχημάτισαν ουρά 3,5 χιλιομέτρων.

Η Εθνική Οδός άνοιξε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. 

Πώς δημιουργήθηκε το απίστευτο μποτιλιάρισμα 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, Στη Μαλακάσα έπεφτε μετά τις δυο το μεσημέρι πυκνό χιόνι δυσκολεύοντας παρά πολύ τον αποχιονισμό από τα μηχανήματα της Νέας Οδού. Η τροχαία προκαλούσε συνεχώς τεχνητές ανασχέσεις τις κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να ελέγξει τη ροή της κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα, δίνοντας παράλληλα διεξόδους για όσους ήθελαν να επιστρέψουν προς τα πίσω.

Παρόλα αυτά στα διόδια των Αφιδνών παρότι επετράπη η ελεύθερη διέλευση δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά αυτοκινήτων.

Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.

Πηγή: kathimerini.gr