Η Νέα χρονιά ξημερώνει !

307

Του Ηλία Χρυσικού *

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις, που θα μας είναι πολύτιμες για πολλά χρόνια. Σ’ έναν κόσμο όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν δραστικά, -από τη μια μέρα στην άλλη -, φαίνεται πως λίγα μπορούν να γλυτώσουν από το να γίνουν πολύ γρήγορα παρελθόν.

Έτσι σε όλα τα μέρη του κόσμου, η αρχή του έτους θεωρείται μια ευκαιρία για νέο ξεκίνημα και νέες επιτυχίες. Και σε ατομικό επίπεδο, η νέα χρονιά του 2020 φέρνει μαζί της ευχές, ελπίδες και υποσχέσεις προς τον εαυτό μας: “θα κάνω τα πράγματα αλλιώς”, “θα τα καταφέρω”, “θα το αποφασίσω”, “θα κάνω τη σωστή επιλογή”, “θα δώσω νόημα στη ζωή και τη δουλειά μου”, “θα οριοθετήσω τις σχέσεις μου”, “θ’ αυξήσω την επιρροή μου και θα πάρω την προαγωγή που αξίζω”.

Με όλα αυτά να “καίνε” το μυαλό και να ζεσταίνουν την ψυχή, οι παραμονές του νέου χρόνου μας βρίσκουν αγκαλιά με το όνειρο μιας καλύτερης, πιο αποτελεσματικής και “αναβαθμισμένης” έκδοσης του εαυτού και της ζωής μας. Και η νέα χρονιά ξημερώνει! Και επειδή σε κάθε τόπο, σε κάθε -μικρή ή μεγάλη- κοινωνία, υπάρχουν άνθρωποι με κύρος, που μιλούν δημόσια, που αρθρογραφούν, που καταθέτουν τις απόψεις τους, που διαθέτουν ανεξαρτησία πνεύματος, που κατέχουν την έννοια του δικαίου και που μπορούν να δημιουργήσουν Ελπίδα, διατηρείται μέσα μας η μάχη του ενθουσιασμού και της χαράς για τη ζωή και το μέλλον μας.

Είναι οι άνθρωποι που εκπέμπουν ισχύ, δίδοντας το κοινό όραμα, συντονίζοντάς μας… για να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον και που μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες για συνειδητούς πολίτες. Χρέος αυτών των άξιων ανθρώπων είναι, να οδηγούν όλους μας στο σωστό, μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας συναρπαστικών οραμάτων, που καθημερινά μετατρέπονται σε πράξεις.

Στη νέα δεκαετία λοιπόν που θα διανύσουμε, θέλουμε να είναι μαζί μας, -σε μια κοινή χρηστή πορεία- και μάλιστα με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.

Ενωμένοι, με σαφείς στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα -με την έλευση της νέας χρονιάς- θα μπορούμε να τα καταφέρουμε, για να μπορούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να έχουν μέλλον.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας