Στον κλοιό της «Ζηνοβίας»: Πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

186

Από το απόγευμα του Σαββάτου χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στα ορεινά της Θεσσαλίας, την Μακεδονία και την Εύβοια.

Στη νότιο Εύβοια ήδη μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο οι 53 φοιτητές της Γεωπονικής Αθηνών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κοντά στο Μετόχι όπου το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρέκλινε της πορείας του λόγω της χιονόπτωσης και ακινητοποιήθηκε. 

Το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» έφερε χιόνια ακόμα και σε βόρεια τμήματα του νομού Αττικής. Χιονοπτώσεις καταγράφονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ μέσα στη νύχτα – και όσο πέφτει η θερμοκρασία – αναμένεται να χιονίσει σε Εκάλη, Διόνυσο, Στάματα και  Νέα Ερυθραία

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία», που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστερσοκοπείου Αθηνών. 

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι:

– Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

– Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

– Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.

– Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Πηγή: kathimerini.gr