Ένας στους 15 οδηγούς στην Ελλάδα σταθμεύει το ΙΧ του σε ράμπες ΑμεΑ

158

Ένας στους 15 οδηγούς στην Ελλάδα σταθμεύει το όχημά του μπροστά σε ράμπες για ΑμεΑ όπως προκύπτουν από τα πρόσφατα δεδομένα ελέγχων της Τροχαίας.

Εκτός από το μπλοκάρισμα της ράμπας για καροτσάκια ΑμεΑ και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ένας στους 100 δεν ακολουθεί τους κανόνες ούτε για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών του στο αυτοκίνητο που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, η τροχαία προέβη σε μαζικούς ελέγχους 11.253 οχημάτων και συνολικά βεβαιώθηκαν 739 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, καθώς και μη τήρησης των κανόνων προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών. Αναλυτικά, 639 οχήματα ήταν σταθμευμένα σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και 100 οδηγοί είχαν στο αυτοκίνητό τους παιδιά τα οποία δεν ήταν ασφαλισμένα με ειδικά παιδικά καθίσματα.

Οι περισσότεροι παραβάτες στην Αττική

Οι περισσότερες παραβάσεις σύμφωνα με την «Καθημερινή» καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (148).

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «Παράβαση της εβδομάδας» σε όλη τη χώρα, και μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, είχαν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση ή στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Ενδεικτικό της ανομίας στους δρόμους είναι και το γεγονός πως μόνο μέσα σε ένα διήμερο (12 – 13 Δεκεμβρίου) που η Τροχαία Αττικής έκανε στοχευμένους ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες και παράνομη στάθμευση διαπιστώθηκαν 357 παραβάσεις σε 645 ελέγχους οδηγών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: in.gr