Η γυμναστική που ταιριάζει στο κάθε ζώδιο

387

Κάθε ζωδιακό σημάδι ρυθμίζει ένα διαφορετικό μέρος του σώματος, έτσι ορισμένες ασκήσεις λειτουργούν καλύτερα για καθένα.

Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε υπόψη το σημάδι σας κατά το σχεδιασμό του προγράμματος άσκησής σας.

Αρχικά, σκεφτείτε το αστρολογικό στοιχείο σας. Θα πρέπει να ασκείτε στο νερό (Ζωδιακό ζώδιο) ή χρειάζεστε τον άνεμο στο πρόσωπό σας (Ζωδιακό ζώδιο); Αν είστε φωτιά, θα πρέπει να ζεσταίνεστε για να νιώθετε ιδανικά, και εάν είστε ένα σημάδι της Γης, θα κάνετε θαύματα ασκώντας στην ύπαιθρο.

Στη συνέχεια, να είστε ενήμεροι για το “πιο αδύναμο σύνδεσμο” του σώματός σας (κάθε σημείο έχει ένα) και να το προστατέψετε.

Τέλος, επιλέξτε ασκήσεις που είναι ενδιαφέρουσες και διεγερτικές για το σημάδι σας, έτσι ώστε να κολλήσετε μαζί τους!

Κριός ζώδιο
Πίνουν νερό! Καίτε μέσα από υγρά, έτσι χρειάζεστε περισσότερο νερό από τον μέσο άνθρωπο. Άσκηση σθεναρά και να επεξεργαστείτε έναν φοβερό ιδρώτα. Πάρτε μεγάλες πεζοπορίες ή αναρρίχηση, τρέξτε ή κολυμπήστε έξω στη φύση. Χρειάζεστε ποικιλία και ενδιαφέρον, κατά προτίμηση σε εξωτερικούς χώρους.

Ζεύγος Ταύρου
Έχετε έναν αργό μεταβολισμό … αλλά ίσως θελήσετε επίσης να δοκιμάσετε μια τάξη χορού για να απολαύσετε τη λαμπρή αίσθηση του ρυθμού σας. Ό, τι κι αν επιλέξετε, χρειάζεστε τακτικά μαθήματα και ένα απλό πρόγραμμα άσκησης. Ο λαιμός σας είναι ο ασθενής σας σύνδεσμος, οπότε μην βάζετε τίποτα που να το σβήνετε.

Ζωδιακό σύμβολο των Διδύμων
Μπορείτε τρέχετε στα νεύρα σας, έτσι χαλάρωση είναι μια αναγκαιότητα. Η γιόγκα θα αλλάξει εντελώς τη ζωή σας. Ο ασθενής σύνδεσμος των Δίδυμων είναι οι πνεύμονες, οπότε φροντίστε να ασκείτε βαθιά αναπνοή. Η άσκηση που επιλέγετε θα ήταν καλύτερα να διασκεδάσετε αλλιώς δεν θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας για πολύ.

Ζώδιο του καρκίνου
Χρειάζεστε άσκηση που μπορεί να γίνει στο σπίτι. Επενδύστε σε λίγα βάρη και ταινίες άσκησης. Επειδή κυβερνάτε από το νερό, το κολύμπι είναι επίσης εξαιρετικό για εσάς, ιδιαίτερα το σχοινάκι.

Ζωικό ζώδιο του Λέοντα
Ό, τι δείχνει από το λαμπερό σώμα σας είναι μεγάλη άσκηση για σας. Έχετε τόνους ενέργειας και είστε ένας λαμπρός χορευτής – αλλά θυμηθείτε να πάρετε όσο ύπνο χρειάζεστε για να ενισχύσετε τη φυσική ομορφιά σας (λιοντάρια ύπνο είκοσι ώρες την ημέρα!). Ο ασθενής σύνδεσός σας είναι η καρδιά σας. Τόσο η αερόβια άσκηση όσο και η ξεκούραση θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τη δική σας λαμπερή καρδιά.

Ζωδιακό ζώδιο της Παρθένου
Πολλοί περίπατοι κάθε μέρα είναι η τέλεια άσκηση για εσάς. Σταματήστε το υπερβολικό μυαλό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με χαλάρωση ή διαλογισμό και ένα μακρύ διάλειμμα κάθε λίγους μήνες είναι απόλυτη ανάγκη για σας. Ο καλύτερος αθλητισμός του Παρθένου είναι το κολύμπι με ειδικά, λεπτομερώς προσανατολισμένα και δομημένα σχήματα άσκησης.

Ζώδιο του Ζυγού
Σεβαστείτε τα σκαμπανεβάσματα των ενεργειακών σας επιπέδων. Τα πρωινά χρειάζεστε ήπια άσκηση – ειδικά πίσω πλάτες για να ενισχύσετε τη χαμηλότερη πλάτη σας. Τα βράδια είναι καλύτερα για χορό και αεροβική. Η κόπωση προέρχεται από πάρα πολλούς υδατάνθρακες και όχι από αρκετό νερό. Πιείτε περισσότερο καθαρό νερό!

Σκορπιός ζώδιο
Ζητάτε εξαντλητικά μαθήματα για την πρωινή σας άσκηση. Αυτό σας κάνει τον πρωταθλητή του μαραθωνίου. Απλά προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε τις προκλήσεις φυσικής κατάστασης για να αποκρύψετε τα συναισθήματά σας – αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Πηγαίνετε με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλά λιπαρά και πίνετε πολύ νερό.

Το ζώδιο του Τοξότη
Το καλύτερο σπορ για εσάς είναι το τρέξιμο, το περπάτημα, η ιππασία και η τοξοβολία. Μπορείτε να αρρωστήσετε κυριολεκτικά αν δεν ασκείτε αρκετό και το ίδιο ισχύει και για βαθιά αναπνοή. Οι προτιμήσεις σας, εκπνέουν αναπνοή και μπορεί να σας αναγκάσουν να αναπνεύσετε ρηχά. Έτσι, πείτε “ναι” στη γιόγκα!

Ζώδιο του Αιγόκερου
Τίποτα δύσκολο, καθώς τα γόνατά σου είναι το πιο αδύναμο σημείο σου. Αντί να τρέχετε, δοκιμάστε το ήπιο περπάτημα, το κολύμπι ή την ιππασία. Είστε ένας φυσικός ορειβάτης, και εφ ‘όσον δεν το παρακάνετε – ειδικά στον ήλιο – θα φτάνετε πάντα στην κορυφή.

Υδροχόος ζώδιο
Κάνετε καλύτερα με ασυνήθιστη εξωτερική άσκηση όπως surfing, καταδύσεις, ολίσθηση ή αλεξίπτωτο. Επίσης, η άσκηση που σας επιτρέπει να εκφραστείτε – όπως ο αερόβιος χορός – είναι απαραίτητη. Κάθε φορά που πρέπει να ασκηθείτε σε ένα γυμναστήριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μουσική για να σας παρακινήσει. Ο Υδροχόος ρυθμίζει την κυκλοφορία, οπότε κάνε τη δική σου κίνηση.

Ιχθείς ζωδιακό σημάδι
Ως το πιο υδαρές από τις πινακίδες νερού, πρέπει να είστε προσεκτικοί για την κατακράτηση νερού και το φούσκωμα. Κατά ειρωνικό τρόπο, ξοδεύοντας όσο χρόνο σε νερό μπορείτε. Πίνετε νερό, μην χάσετε τον ύπνο σας, προσέξτε τα πόδια σας και δοκιμάστε Tai Chi ίσως ακόμη και στην παραλία!