Οι συνδικαλιστές απέκλεισαν “δημοκρατικά” το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ

163

Στον αποκλεισμό του Διοικητικού Μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι προχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, παρεμποδίζοντας την προσέλευση των υπαλλήλων του Οργανισμού στην εργασία τους.

Ο αποκλεισμός του Μεγάρου ξεκίνησε από νωρίς, με τις εισόδους που βρίσκονται περιμετρικά των κεντρικών εγκαταστάσεων του κτιρίου στο Μαρούσι να παραμένουν κλειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποκλειστεί και άλλα κτίρια του Οργανισμού από ομάδες συνδικαλιστών, το αντίστοιχο κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη καθώς και κάποια λίγα καταστήματα.

Με αυτό τον τρόπο, έκοντες άκοντες, ανεξαρτήτως εάν συμφωνούν ή όχι με τα αιτήματα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ υποχρεώνονται “δημοκρατικά” από τους συνδικαλιστές να μην εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους. Κατόπιν, θα υπάρξουν οι γνωστές ανακοινώσεις περί “δυναμικής συμμετοχής στην απεργία”, ανεξαρτήτως πόσοι εκ των εργαζομένων θα δηλώσουν στη Διεύθυνση Προσωπικού ότι σήμερα Δευτέρα εργάστηκαν από την οικία τους, “παρεμπόδιση εργασίας” ή “εργασία σε άλλο κτίριο”.

Περαιτέρω, στις 10.00 η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει “απεργιακή συγκέντρωση” στο Διοικητικό Μέγαρο με κεντρικό σύνθημα “Το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν θα δεχθούμε καμιά απόλυση στον υπερκερδοφόρο Όμιλο”.

Υπενθυμίζεται πως η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις εργάσιμες ημέρες μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων. Η απεργία πραγματοποιείται ανά διαστήματα (21/12/2019 έως και 24/12/2019, 27/12/2019 έως και 31/12/2019, 2/01/2020 έως και 5/01/2020 και 7/01/2020 έως και 12/01/2020), στο πλαίσιο των.. διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ

Πηγή: capital.gr