Βερολίνο : Κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ΕΛ.ΑΣ.

201

Σε κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας ομάδα αντιεξουσιαστών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση καταλήψεων στις οποίες προχωρά η αστυνομία στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

«Κατασταλτικό θέαμα»

Εν τω μεταξύ, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε σήμερα ανακοίνωση αναφορικά με την τριπλή επιχείρηση της 18ης Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα κατασταλτικό θέαμα, με τις κάμερες των ΜΜΕ να στήνονται από νωρίς περιμένοντας την έναρξη της προγραμματισμένης τριπλής εκκένωσης, χώρων κοινωνικής και πολιτικής δράσης της γειτονιάς μας. Οι κάτοικοι της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου υπερασπίστηκαν τα σπίτια τους με κάθε μέσο ενάντια στην ακραία βίαιη κρατική καταστολή ενώ οι υπόλοιποι είδαμε τη γειτονιά μας να στρατιωτικοποιείται στο βωμό της κυβερνητικής επιθυμίας για “νόμο, τάξη και ασφάλεια”».

«Απέναντι στον καλλιεργούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό, εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης στη γειτονιά, να προστατέψουμε και να στηρίξουμε όποιον χάνει τον χώρο κατοικίας του από τα “αναπτυξιακά” τους σχέδια για τον τουρισμό. Όταν οι θεσμοί προστατεύουν μόνο τα επιχειρηματικά κεφάλαια και αφήνουν τους κατοίκους στο έλεος του κάθε κερδοσκόπου, εμείς προτάσσουμε την υπεράσπιση της κατοικίας μας με κάθε μέσο, πέρα από τα όρια της ιδιοκτησίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: tanea.gr