Ηράκλειο : Ρήγμα στο Φαιστός Παλλάς από την πρόσκρουσή του με 270 επιβάτες στον λιμενοβραχίονα

215

Ρήγμα και στρέβλωση στη δεξιά μάσκα προκλήθηκαν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Φαιστός Παλάς από την πρόσκρουσή του στον λιμενοβραχίονα Ηρακλείου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με 270 επιβάτες

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Φαιστός Παλάς προσέκρουσε αργά το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διαδικασία κατάπλου στο λιμάνι του Ηρακλείου και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης με τη συνδρομή του ρυμουλκού Μέντορας, στον βόρειο λιμενοβραχίονα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Σούδα προς το Ηράκλειο και τον Πειραιά με 270 επιβάτες, 31 ΙΧ, 10 φορτηγά και 5 δίκυκλα.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στη δεξιά μάσκα του πλοίου με μικρό ρήγμα μήκους περίπου είκοσι εκατοστών και ύψους πέντε εκατοστών και απόσταση πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.

Συνδρομή τριών ρυμουλκών

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια δυτικά του προβλήτα 2 με την συνδρομή τριών ρυμουλκών.

Αμεσα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησαν επιθεώρηση ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φαιστός Παλάς μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: in.gr