50 Ευρώ το στρέμμα για την ποικιλία Κατερίνης από το DE MINIMIS

504

Μετά από ένα χρόνο συνεχούς προσπάθειας των καπνοπαραγωγών της Πιερίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης αναγνώρισε και αποκατέστησε την αδικία που έγινε στους παραγωγούς καπνού της ποικιλίας Κατερίνης κάνοντας αποδεκτά τα στοιχεία που στις 17/12/2018 υποβάλαμε στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου με τεκμηριωμένα αποδεικνύαμε πως η παραγωγή καπνού για την εσοδεία του 2018 ήταν μειωμένη σε ποσοστό 36,6 % στην ποικιλία Κατερίνης του νομού Πιερίας και όχι 15 % όπως ανεύθυνα κάποιοι ισχυρίζονταν .

Να σημειώσουμε εδώ ,πως για όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνεχείς ήταν οι προσπάθειες όλων των θεσμικών παραγόντων της Πιερίας, της Αντιπεριφέρειας και των βουλευτών του Νομού μας πρώην και νυν και βεβαίως μαζί με της οργανώσεις των παραγωγών με παραστάσεις στο Υπουργείο και κάθε είδους παρεμβάσεις.

Στην συνέχεια ακολουθεί το υπόμνημα που υποβάλαμε στις 17/12/2018 στα στοιχεία όπου στηρίχθηκε το αίτημα και η από 18/12/2019 απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πηγή:sampsous.gr