Το μεγαλύτερο μελομακάρονο της Ελλάδας βρίσκεται στην Παραμυθιά

247

Θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, διεκδικεί το «Μελομακάρονο της Παραμυθιάς».

Ψήθηκε σε ειδικό φούρνο, παρουσιάστηκε το πρωί στην πλατεία της κωμόπολης και το γεύτηκαν μικροί και μεγάλοι. Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, με χορευτικά και τον Άγιο Βασίλη να δίνει τον τόνο, η εκδήλωση είχε στόχο να τιμήσει και την «τέχνη» της αρτοποιίας στην Ήπειρο.

Ο Δήμος της Παραμυθιάς, με ευρηματικό τρόπο συνδύασε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με τη διεκδίκηση ενός ρεκόρ Γκίνες καθώς το «μελομακάρονο», είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Για την δημιουργία του, όπως αναγράφηκε δίπλα στο μεγάλο τραπέζι της παρουσίασης, χρειάστηκαν 35 κιλά αλεύρι, 6,5 κιλά ζάχαρη, 18,5 κιλά λάδι, 6,5 κιλά πορτοκάλι και 20 (!) κιλά σιρόπι.

Χρειάστηκε επίσης πολύ καλή διάθεση, μεράκι κι αγάπη, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της Παραμυθιάς μιλάνε για γευστική απόλαυση.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ευχήθηκε σε όλους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στον κόσμο και ειδικά στα παιδιά

«οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα. Να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ελπίδας, για ένα μέλλον πιο ξένοιαστο και πιο αθώο, όπως το ζουν με την αθωότητα τους τα ίδια τα παΐδια μας».

Πηγή: CNN