Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς

200

Εσπευσμένα στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο απεργός πείνας, Κώστας Σακκάς, καθώς φαίνεται πως υπέστη δεύτερο υπογλυκαιμικό σοκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε τη Δευτέρα απεργία πείνας, καταγγέλλοντας σε ανοιχτή επιστολή του ότι στους έξι μήνες που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού «στερείται σειρά βασικών του δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του κρατουμένου διατρέχει άμεσο κίνδυνο, ενώ οι γιατροί κρίνουν σοβαρή την κατάσταση της υγείας του, που φαίνεται ότι είχε κλονιστεί σοβαρά από τις σκληρές απεργίες πείνας που είχαν προηγηθεί.

Η επιστολή του για την απεργία πείνας:

Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης, στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.

Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.

Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

16/12, Φυλακές Κορυδαλλού

Η απεργία πείνας το 2013

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μετά το πέρας του ανώτατου ορίου προφυλάκισης κατηγορούμενου (30 μήνες), τον Ιούνιο του 2013, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε νέα παράταση της κράτησής του και ξεκίνησε απεργία πείνας, η οποία πυροδότησε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.

Αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και το 2014 συνελήφθη ξανά για παραβίαση των όρων.

Ωστόσο αθωώθηκε τελεσίδικα.

Το 2015 καταδικάστηκε ερήμην σε 16 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα και τον Αύγουστο του 2016 συνελήφθη και πάλι, ύστερα από καταδίωξη, στη Σπάρτη.

Αποφυλακίστηκε το 2018 και τον Ιούνιο του 2019 συνελήφθη μετά από απόπειρα ληστείας ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο βρίσκεται εντός του ΑΠΘ.

Πηγή: tanea.gr