Θεσσαλονίκη : Συναγερμός για τρία ανήλικα παιδιά σε φλεγόμενο διαμέρισμα

188

Συναγερμός σήμανε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τις προσπάθειες απομάκρυνσης ατόμων, μεταξύ των οποίων τριών ανήλικων κοριτσιών.

Σήμανε συναγερμός

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία ενημερώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Δωδεκανήσου 13.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ισχυρές δυνάμεις με 20 πυροσβέστες και 7 οχήματα έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Η φωτιά, όπως διαπίστωσαν οι πυροσβέστες, είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου, αλλά πυκνός καπνός είχε καλύψει και τους υπόλοιπους χώρους της πολυκατοικίας, κυρίως τα υπερκείμενα διαμερίσματα.

Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάστηκε να απομακρυνθούν από αυτά δύο άτομα με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Η απομάκρυνση των ανήλικων κοριτσιών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πριν φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, από το φλεγόμενο διαμέρισμα απομακρύνθηκαν τρία ανήλικα κορίτσια, πιθανόν με τη συνδρομή γειτόνων και αστυνομικών καθώς κοντά στην πολυκατοικία βρίσκεται το αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο και οι γονείς των παιδιών.

Στο νοσοκομείο

Τα ανήλικα κορίτσια είναι καλά στην υγεία τους, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Στο διαμέρισμα όπου ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: in.gr