ΣΥΡΙΖΑ: Τροχάδην για τα εσωκομματικά τους- Επιμονή σε “αστυνομική βία”

176

Της Νίκης Ζορμπά

Και η νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse, αποτυπώνει το κλίμα ικανοποίησης που επικρατεί σταθερά για την Ν.Δ, στο πρώτο πεντάμηνο της διακυβέρνησής της,  όχι προς έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβράβευση για την Ασφάλεια

Το ποιοτικό στοιχείο της επιβράβευσής της από τους Πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα για την εφαρμογή του δόγματος “Νόμος και Τάξη” , κοινώς την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, δεν ξαφνιάζει ασφαλώς την Κουμουνδούρου.

Αντιθέτως, πρόκειται για εύρημα το οποίο αναμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ικανοποίησης, έως ότου ξεδιπλωθεί πλήρως η ατζέντα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στελέχη της Κουμουνδούρου εξάλλου, εκτιμούν ότι η “βάση” των Πολιτών έχει “συντηρητικοποιηθεί” σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια ( χωρίς πάντως να παραδέχονται ότι έβαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ το χεράκι του με τη στάση που τήρησε ως κυβέρνηση στην δημόσια ασφάλεια).

Αυτό το οποίο εκτιμούν παράλληλα ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως η καταπάτηση ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων ως βορά στην δημόσια Ασφάλεια, τάση που χρεώνουν στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα συσπειρώσει “προοδευτικούς” πολίτες που αντιδρούν στην “αστυνομική αυθαιρεσία”.

Τούτος άλλωστε είναι και ο στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Να εκτοπίσει το ΚΙΝΑΛ ως όμορο κόμμα και να διευρυνθεί η δεξαμενή των ψηφοφόρων του στον χώρο του Κέντρου.

Εσωκομματικά στοιχήματα

Το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα να “παντρέψει” τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον ΣΥΡΙΖΑ του 32%, είναι καταφανώς, δύσκολο και ριψοκίνδυνο.

Οι αντιδράσεις για το οργανωτικό “μπόλιασμα” του κόμματος με στελέχη από το βαθύ ΠΑΣΟΚ αλλά και το εκσυγχρονιστικό, ξεσπούν μέχρι και …δια ασήμαντον αφορμή, καταδεικνύοντας το “χάσμα” (πολιτικό τε και ψυχικό) που επικρατεί ανάμεσα στα παραδοσιακά και νέα στελέχη “κρούσης” του.

Σε επίρρωση των δυσκολιών, τις προάλλες “παλιά” και νέα στελέχη τσακώθηκαν μέχρι και για το άρθρο του Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά.

Χρόνος άλλος για χάσιμο δεν υπάρχει στην Κουμουνδούρου. Ήδη οι διαδικασίες ανασυγκρότησης του κόμματος πηγαίνουν απελπιστικά αργά, με το Συνέδριο “μετασχηματισμού”, να δίνεται μάχη με τον χρόνο ώστε να πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Προς ώρας, εκκρεμούν κι άλλα οργανωτικής φύσεως ζητήματα: Η σύνθεση και πραγματοποίηση της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας ( στελέχη της νυν ΠΓ που έχει εκλέξει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη από τους “προοδευτικούς Συμμάχους).

Υπενθυμίζεται δε, ότι προ του συνεδρίου διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ την Άνοιξη, στόχος είναι να διεξαχθεί και “Διεθνές Συνέδριο” όπου θα παρουσιαστούν οι άξονες του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, το τρέχει ήδη, ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Πηγή: capital.gr