Η καταπολέμηση της ανομίας στην “καρδιά” της κυβερνητικής πολιτικής

271

του Δημήτρη Γκάτσιου

“Είχα δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες: Θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας και θα αποκαταστήσω το αίσθημα της ασφάλειας. Και αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση”.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020, μόνο τυχαία δεν είναι. Η καταπολέμηση των φαινομένων της ανομίας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών βρίσκεται στην “καρδιά” της κυβερνητικής πολιτικής, με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Pulse” για λογαριασμό του “Σκάι” να αποτυπώνουν την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στη συγκεκριμένη στρατηγική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 54% των ερωτηθέντων κρίνει ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες του κυβερνητικού οικοσυστήματος στον τομέα της ασφάλειας κινούνται σίγουρα (29%) προς τη σωστή κατεύθυνση ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (25%) σε αντίθεση με το 35% συνολικά που απαντά μάλλον σε λανθασμένη (17%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (18%). Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι το 20% αυτών που τοποθετούνται θετικά έναντι της κυβερνητικής πολιτικής προέρχεται από ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου, με στελέχη να διαβάζουν άκρως θετικά το συγκεκριμένο στοιχείο.

“Στις γειτονιές και τα κέντρα των πόλεων θα αποκατασταθεί βήμα-βήμα η νομιμότητα και η κανονικότητα, μετά από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια που ξεκίνησε θα συνεχιστεί και η ανομία θα αντιμετωπιστεί. Αυτό ζητά η κοινωνία. H αστυνομία λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου. Όπου διαπιστώνονται φαινόμενα υπέρβασης καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων και αδικαιολόγητης βίας, αμέσως τα περιστατικά αυτά θα παραπέμπονται για εξέταση και λήψη μέτρων στα αρμόδια πειθαρχικά και θεσμικά όργανα”, σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα, η κριτική που ασκείται προς την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα είναι ηχηρή.

“Με τις συνεχείς  καταγγελίες τους περί αστυνομικής βίας, νομίζουν πως ανακάλυψαν το Άγιο Δισκοπότηρο της αντιπολίτευσης.  Πιστεύουν μάλλον πως αυτό θα τους βγάλει από τα πολιτικά αδιέξοδα, την κρίση στρατηγικής και τις εσωτερικές συγκρούσεις τους που εντείνονται το τελευταίο διάστημα. Μόνο που ο τρόπος ο οποίος αντιπολιτεύονται, η αδιαφορία τους για τα σοβαρά θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι πολίτες, η ανοχή τους στις συνεχείς επιθέσεις κουκουλοφόρων, η υποστήριξή τους στις περιθωριακές ομάδες και η εχθρότητα τους με την αστυνομία, τους απομονώνουν ολοένα και περισσότερο από την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει αυτό που πρέπει για την ασφάλεια των πολιτών παντού”, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από το “γαλάζιο” στρατόπεδο.

Πηγή: capital.gr