Δήμαρχος Καλύμνου : «Σουρωτήρι» τα ελληνικά ύδατα και ο εναέριος χώρος

174

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα και ο εθνικός εναέριος χώρος, έχουν γίνει «σουρωτήρι», τόνισε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, σχολιάζοντας το περιστατικό της  παρενόχλησης Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια, από την τουρκική ακτοφυλακή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.  Διακομιχάλης είπε, ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψή του στην Καλόλιμνο για να ευχηθεί καλές γιορτές στους στρατιώτες.

Όπως περιέγραψε ο δήμαρχος:
«Βγήκαν τρία ελληνικά αλιευτικά και δίπλα τους εμφανίστηκαν οι Τούρκοι εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με τουρκικά σκάφη, εκ των οποίων το ένα ήταν πλαστικό.

Το δικό μας πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής που μας είχε πάει στην Καλόλιμνο, πήγε εκεί και άρχισε μια μικρή ναυμαχία.

Οι Τούρκοι πάντως δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων» ανέφερε.

«Να δυναμώσει η αποτροπή»

«Αν αντί ενός σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπήρχαν δύο, οι Τούρκοι δε θα τολμούσαν να πατήσουν το πόδι τους στα δικά μας χωρικά ύδατα» εκτίμησε ο κ. Διακομιχάλης.

Τονίζοντας ότι «όχι μόνο ο εθνικός εναέριος χώρος, αλλά και τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν γίνει σουρωτήρι», σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων.

«Πρέπει να δυναμώσει η αποτροπή σε όλα τα επίπεδα» πρόσθεσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, διαπραγματεύεσαι αλλιώς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: in.gr