Δημήτρης Ινδαρές: Κύμα συμπαράστασης στον σκηνοθέτη που ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ

270

Κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του άσκησαν βία άντρας της αστυνομίας, αφού εισέβαλαν σπίτι του επειδή αρνήθηκαν την είσοδο τους στην οικία τους.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), αναφέρει: «Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι την αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου μας και μέλους της ΕΣΠΕΚ Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειας του. Θα επικοινωνήσουμε για τις όποιες εξελίξεις, προσμένοντας επίσημες ανακοινώσεις και εξηγήσεις».

Σύμφωνα με τη σύζυγο και μητέρα των προσαχθέντων, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία και αρχικά δεν είχαν μαζί τους εισαγγελέα για να μπουν στο σπίτι και να ανέβουν στην ταράτσα για να κάνουν έρευνα.

«Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν, κι εμείς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα και ανέβηκαν ο άνδρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ήταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας», συνέχισε την καταγγελία της η γυναίκα, σημειώνοντας πως ρώτησαν ξανά τα ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα.

«Σε απάντηση τους πλακώσανε, τους έβαλαν κάτω και τους τρεις, τους δέσανε τα χέρια και τους πλακώσανε στο ξύλο! Εγώ ανέβηκα να δω τι συμβαίνει και με απείλησαν. Μου είπαν φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα! Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ινδαρές

Γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στην Πάντειο (1987) και Σκηνοθεσία στη σχολή Λυκ. Σταυράκου (1987).

Εχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο.

Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου.

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες, όπως οι βραβευμένες «Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming», «Γαμήλια Νάρκη».

Αντιδράσεις και κύμα συμπαράστασης

Αντιδράσεις και δηλώσεις συμπαράστασης έχουν κατακλύσει τα social media.

Για ψέματα εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Μήνυση σκοπεύει να καταθέσει η οικογένεια

Την πρόθεσή τους να ασκήσουν μήνυση κατά των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία, εξέφρασε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών, από τους οποίους ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος.

Όπως δηλώνουν, δεν είχαν μια σχέση με τους καταληψίες, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ΕΛΑΣ για την κατάληψη της οδό Ματρόζου στο Κουκάκι ενώ καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την Υπεράσπιση, που έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Θοδωρή Μαντά, η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της (όπως και όλη η γειτονιά) για να δει τι γίνεται, όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στις 6:30 το πρωί.

Στη συνέχεια τους χτύπησαν το κουδούνι τα ΜΑΤ και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους στη διπλανή κατάληψη.

Πηγή: tanea.gr