Ακόμη και οικογένειες διχάζονται στις ΗΠΑ για την παραπομπή Τραμπ

230

ΝΤΕΡΑΜ. Ουδείς εκπλήσσεται από την απόφαση της Κάθριν Ουίτακερ να υποστηρίξει την παραπομπή του προέδρου Τραμπ, καθώς η ίδια είναι υποψήφια των Δημοκρατικών για την πολιτειακή Γερουσία της Νότιας Καρολίνας, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Η Ουίτακερ, όμως, είναι παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια με τον Ρεπουμπλικανό Γκέιμπ, ο οποίος θεωρεί την παραπομπή Τραμπ «τεράστιο χάσιμο χρόνου». Το ζευγάρι διαφωνεί ευγενικά, με την αντιπαράθεσή τους να αποτελεί δείγμα του πολιτικού διχασμού που πλήττει την αμερικανική κοινωνία.

Ο 33χρονος Πάτρικ Γκάρισον λέει ότι η μητέρα του απέκλεισε κάθε συζήτηση γύρω από την καθαίρεση Τραμπ στο τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο Ρεπουμπλικανός Γκάρισον, που εργάζεται ως κτηματομεσίτης, αποκάλυψε ότι το θέμα προέκυψε μοιραία κατά τη διάρκεια πρόσφατου γάμου συγγενούς στη Βόρεια Καρολίνα, προκαλώντας έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των εξαδέλφων του Γκάρισον.

«Η Ουάσιγκτον δεν νοιάζεται για τους απλούς ψηφοφόρους και αυτό ισχύει και στα δύο κόμματα. Πιστεύω, όμως, στην αξία της δημοκρατίας μας και για τον λόγο αυτό θα καταψηφίσω τον Δημοκρατικό υποψήφιο της περιφέρειάς μου, που υποστηρίζει την καθαίρεση Τραμπ», λέει ο Γκάρισον.

Πηγή: kathimerini.gr