Δίκη Χρυσής Αυγής : Ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέας για τις ποινές

261

Ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε 4 χρόνια και 8 μήνες. Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας η αγόρευση επί των ποινών θα γίνει ανά υπόθεση όπως αυτές εξετάστηκαν από το δικαστήριο.

Ξεκινώντας από την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας είπε ότι «ο ίδιος και η σύντροφος τους μετέβησαν, μετά της συντρόφου του, στην καφετέρια «Κοράλλι» όπου θα παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα […] περί ώρα 21:30 επέστρεψαν στο κατάστημα όπου συνέχισαν την παρακολούθηση του αγώνα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Golden dawn watch η εισαγγελέας τόνισε την αγόρευσή της.

Η παρέα του Π. Φύσσα αντιλήφθηκαν ότι ήταν μέλη της ΧΑ που φορούσαν την μπλούζα ανάποδα και το σχολίασε ο Δούλβαρης είπε «καλύτερα να έχω φίλο ένα σκουλήκι παρά ένα χρυσαυγίτη», χωρίς να γνωρίζει αν τον άκουσαν τα άτομα που κάθονταν […] Κατά τη λήξη του αγώνα ο μάρτυρας Σεϊρλής που καθόταν με την παρέα του στο «Σουβενίρ» και έβλεπαν τον ίδιο αγώνα επικοινώνησε με τον Π. Φύσσα αφού είχε λάβει μια αναπάντητη κλήση από αυτόν […] «ελάτε εδώ παιδιά, θα γίνει σκηνικό με κάποιους χρυσαυγίτες…» Αυτό προέκυψε από συνέντευξη του Μελαχρινόπουλου στο Κόκκινο.

Αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε μια ένταση μεταξύ αυτών και του Φύσσα και ο Φύσσας τους ενημέρωσε ότι είχαν λογομαχήσει στο κατάστημα, χωρίς να πει τον λόγο. Οι πιο πάνω κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν το κινητό στους και έστελναν μηνύματα, γεγονός που σχολίασε ο Παύλος Φύσσας.

Ο Άγγος έστελνε συνέχεια μηνύματα και μιλούσε στο τηλέφωνο […] τελευταίος αποχώρησε ο Τσαλίκης. Οι μάρτυρες Ξυπόλητος, Μαντάς, Μελαχρινόπουλος αναγνώρισαν τον Άγγο, ενώ ο Δούλβαρης δεν αναγνώρισε κανένα.

Έφυγε ο Φύσσας από την καφετέρια και όταν βγήκαν να αποφασίσουν τι θα κάνουν περαιτέρω αντίκρυσαν μαύρα ρούχα, δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αι μπροστά από τα οχήματα που είχαν σταθμεύσει οι φίλοι του Φύσσα τα οχήματά τους […] Αποφάσισαν να πάρουν μπύρες και να τις πιουν στην πλατεία. […] είδαν να καταφτάνουν μηχανές των ΔΙΑΣ που σταμάτησαν πιο πάνω, στην ομάδα των μαυροφορεμένων και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από κει […] αυτό προκύπτει από την κατάθεση του ειδικού φρουρού. […] από τη στιγμή που ο Φύσσας και η παρέα του είδαν τους αστυνομικούς, εφησύχασαν, περνώντας στην Π. Τσαλδάρη. Είπε να πάρουν την Χρυσούλα να πάνε σπίτι ενώ τα υπόλοιπα άτομα πήγαιναν να πάρουν μπύρες […] από την Κεφαλληνίας εμφανίστηκαν 7-8 άτομα με ξυρισμένα κεφάλια: «κότες, ελάτε προς τα δω, πού πάτε ρε κότες». Κινήθηκαν με απειλητικές κινήσεις και τότε η Χρυσούλα πλησίασε τους αστυνομικούς και φωνάζοντας ζήτησε βοήθεια, πλην όμως ένας αστυνομικός της είπε «δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είνα πάρα πολλοί». Ο Φύσσας βλέποντας τα άτομα να κινούνται επιθετικά είπε στους φίλους του «τρεξτε, φύγετε» με αποτέλεσμα να χωριστούν σε δύο μέρη τηλεφώνησαν στην αστυνομία. […] έτρεξαν στη Γρ. Λαμπράκη να αποφύγουν τα άτομα. Από τη συνεντευξη Μελαχρινόπουλου ο Φύσσας τους χτύπαγε όλους, κάποιος χτύπησε τον Κοντονικόλα στα χέρια […] όταν έκαναν κίνηση να επανέλθουν η παρέα του Φύσσα τους είπε να χτυπηθούν ένας προς ένα, όμως δεν πρόλαβαν γιατί […] αντιλήφθηκαν αμάξι χρώματος ασημί Almera από την αντίθετη κατεύθυνση. Σταμάτησε σε απόσταση 5 μέτρων. […] μέσα στο όχημα κατά τις καταθέσεις .

Πηγή: in.gr