Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου συμμετείχαν τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν

259

«Ολα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου», αναφέρουν από το αρχηγείο της Αστυνομίας, σχετικά με τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι. 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί κατάχρησης εξουσίας κατά τη σύλληψη ενός άνδρα και των δύο γιών του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι «οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση καταρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες».

Επισημαίνουν επίσης από το Αρχηγείο ότι «μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο, όπου όπως αποδείχτηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο, το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρας της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Προσθέτουν ακόμη ότι οι εικόνες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και εμφανίζουν έναν άνδρα καθισμένο στην ταράτσα με χειροπέδες ο οποίος φέρεται να φοράει κάτι που μοιάζει με κουκούλα, «είναι παραπλανητικές» και πως «δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία».

Τέλος, ενημερώνουν ότι «οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά θα ακολουθήσει παρουσίαση από την ελληνική αστυνομία». 

Πηγή: kathimerini.gr