Απαλλαγή Μιχαλολιάκου από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε η εισαγγελέας

210

Την απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου και των λοιπών πολιτικών στελεχών της ΧΑ από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος εισηγήθηκε στο δικαστήριο η Εισαγγελέας της δίκης Αδαμαντία Οικονόμου.

Αν η πρόταση της που προκάλεσε αίσθηση γίνει δεκτή ελάχιστοι θα καταδικαστούν από τους κατηγορούμενους και το αποτέςλεσμα της πολύκροτης δίκης θα είναι μαζικές απαλλαγές των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι  η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οποιοιδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας που ζήτησε την καταδίκη μόνον του Γιώργου Ρουπακιά για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πείστηκε, όπως είπε, για τα στοιχεία που συγκρότησαν το βαρύ κατηγορητήριο και έκρινε ότι τα περισςότερα από αυτά, φωτογραφίες, ναζιστικά συνθήματα, εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών ΧΑ και άλλα, ότι δεν συγκροτούν ποινικώς αξιολόγα ευρήματα που να συνθέτουν το τοπίο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Αλλωστε και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η εισαγγελέας υποστήριξε προκαλώντας αντιδράσεις ότι δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο ούτε είχε λόγο η ΧΑ να οργανώσει μία δολοφονία.

Πηγή: kathimerini.gr