Φ.Μπαραλιάκος στη Βουλή για προϋπολογισμό του 2020

298

Στο πλαίσιο των συζητήσεων στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2020 εκφώνησε ομιλία ο βουλευτής ΝΔ του νομού Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος. 

Ο κ. Μπαραλιάκος εστίασε καταρχήν  στο θετικό πρόσημο του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης της ΝΔ που θα επιφέρει την  οριστική απαγκίστρωση της χώρας από το στείρο και άγονο οικονομικό περιβάλλον των προηγούμενων ετών και θα απελευθερώσει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα μεταβαίνει πλέον σε μια νέα και ελπιδοφόρα εποχή, γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των συνομιλητών της, εντός και εκτός Ελλάδας, και να επιταχύνει τις μεταρρυθμιστικές της πρωτοβουλίες, τηρώντας ταυτόχρονα τους δημοσιονομικούς στόχους.
Ακολούθως, ο βουλευτής Πιερίας επέκρινε με αιχμηρό τρόπο την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανεπανόρθωτη καθίζηση της χώρας σε όλα τα οικονομικά μεγέθη, όταν “οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ..”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “…έπαιξαν την χώρα στα ζάρια, σνομπάροντας τους Ευρωπαίους συνομιλητές τους, ενώ φρόντισαν με τις εκκεντρικές τους δηλώσεις, ασορτί με το ντύσιμό τους, να έχουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, ενώ κάποιοι άλλοι πίστευαν ότι θα βαράνε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν..”. 

Ο προϋπολογισμός της ΝΔ, δήλωσε επιπλέον ο κ. Μπαραλιάκος, αποτυπώνει την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης. Ταχύτατα και αποτελεσματικά επανατοποθετεί την πορεία της χώρας σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και συνιστά την αφετηρία ενός μεγαλόπνοου δημοσιονομικού – αναπτυξιακού πλαισίου, το οποίο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο εθνικής στρατηγικής. 

Στον επίλογο της ομιλίας, ο βουλευτής του Νομού συμπέρανε πως ο πιο αξιόπιστος δείκτης αξιολόγησής της παρούσας κυβέρνησης παραμένει πάντοτε η κοινωνία των πολιτών.

“Σε αυτή απευθυνόμαστε, αυτή μας ενδιαφέρει κι αυτή εν τέλει μας κρίνει. Ήδη, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι νέοι δρέπουν τους καρπούς αυτής της πολιτικής, γιατί τιμάμε την συμφωνία αλήθειας  που υπογράψαμε με τους πολίτες. Και είμαστε ακόμα στην αρχή!”