Ελεύθερη η 30χρονη που είχε αφήσει μόνο το μωρό της και κάηκε ζωντανό

241

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, έπειτα από αίτημά της, η 30χρονη μητέρα η οποία τον περασμένο Μάρτιο είχε συλληφθεί με την κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, στη Βάρκιζα.

Το τραγικό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα το μόλις 14μηνών βρέφος της να βρει τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμά της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ώρα 01: 20 τα ξημερώματα. Το μικρό διαμέρισμα στην οδό Έριδος στη Βάρκιζα φλέγεται. Μέσα κοιμάται μια ψυχούλα μόλις 1,5 ετών. Το μωρό είναι σ’ ένα διπλό κρεβάτι, σκεπασμένο με μια ηλεκτρική κουβέρτα.

Δίπλα του βρίσκεται μια σόμπα, η οποία ήταν ανοιχτή όλη την ημέρα. Κατά πάσα πιθανότητα από εκεί ξεκίνησε η φωτιά, με το μωράκι να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι πυροσβέστες σοκάρονται από την εικόνα της απανθρακωμένης μικρούλας.

Το άτυχο κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο! Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε! Το μωρό ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή πάνω από 7 ώρες.

Οι πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν τη φωτιά αντίκρισαν το άψυχο κορμάκι του κοριτσιού στο κρεβάτι που κοιμόταν. Αμέσως το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

Έδενε το μωρό και έφευγε

«Ξέχασα να το δέσω. Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές. Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι, το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα», φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Ο φίλος της πάλι ορκίζεται ότι πρόσεχε το κοριτσάκι της και δεν την είχε δει να το παραμελεί.

Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια φαίνεται πως την είχαν στοιχειώσει. Όπως λένε οι δικοί της άνθρωποι, υιοθετήθηκε όταν ήταν πολύ μικρή. Στην εφηβεία της έχασε την θετή της μητέρα και λίγο αργότερα την γιαγιά της. Έτσι μπήκε σε ίδρυμα μέχρι να ενηλικιωθεί.

Πηγή: tanea.gr