Θ. Λιβάνιος: Δεν θα χαθεί κανένα έργο, θα προχωρήσουν όσα έχουν ενταχθεί στον “Φιλόδημο”

242

“Θα ξεκινήσει, από την αρχή του έτους ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα”, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι προσερχόμενος στο δημαρχείο του δήμου Πύλης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί σε δήμους της Π.Ε. Τρικάλων.

Και αναφερόμενος στα έργα του “Φιλόδημου” συνέχισε:

“Το σίγουρο είναι πως δεν θα χαθεί κανένα έργο. Θα προχωρήσουν όσα έργα έχουν ενταχθεί. Και θα δούμε ποιες προσκλήσεις θα ανοίξουν για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να αξιοποιήσουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και κυρίως να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στη στελέχωση των δήμων, για παράδειγμα στις τεχνικές υπηρεσίες, που έχουν κομβικό ρόλο στην ωρίμανση των μελετών”.

Ο κ. Λιβάνιος αναφερόμενος στο σκοπό της επίσκεψης τόνισε και τα παρακάτω:

“Ο σκοπός της επίσκεψης είναι συζητήσουμε με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο τα προβλήματα της περιοχής, να δούμε τις δυνατότητες και το σχεδιασμό για την επίλυσή τους, καθώς και να εξετάσουμε πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα σε νομοθετικό, χρηματοδοτικό και επενδυτικό επίπεδο. Ο Δήμος Πύλης είναι ένας δήμος που έχει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης και αυτές θα πρέπει να αξιοποιήσουμε, προς όφελος όλων των πολιτών. Υπάρχουν κάποια θέματα που χρονίζουν αρκετό καιρό, πιστεύω όμως ότι με συνεργασία και κατανόηση θα προχωρήσουμε μαζί και θα τα λύσουμε”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr