Ενημερωτική συζήτηση στον Λόφο για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων

271

Με θετικό τρόπο συνεχίζουν να ανταποκρίνονται τοπικοί φορείς και πολίτες της περιφέρειας της Κατερίνης στις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος για τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών. Στο πλαίσιο αυτό, μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Λόφο, στον χώρο της Κοινότητας, με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, φορέων και κατοίκων από τον Λόφο και τη Ράχη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού, Γιώργος Τσιαλός, ο αντιδήμαρχος τοπικών κοινοτήτων Κώστας Γραμματικόπουλος, ο Πρόεδρος του Λόφου Γιώργος Γκοτόβας, ο Τοπικός Σύμβουλος Νίκος Νάκας, ο ζωοκόμος, Άρης Δημητρίου, καθώς επίσης και κτηνοτρόφοι από τον Λόφο και τη Ράχη.

Όλοι οι συμμετέχοντες του Λόφου και της Ράχης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε με βάση τον Νόμο 4039/2012 όσο και τις σχεδιαζόμενες ενέργειες για τη διαχείριση των αδέσποτων, ενώ από την πλευρά τους τέθηκαν ερωτήματα που συζητήθηκαν και στα οποία δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις, όπως επίσης ανταλλάχθηκαν και δημιουργικές απόψεις γύρω από το όλο θέμα.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σ’ αυτές τις ενημερωτικές συναντήσεις που γίνονται με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών και με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και τη συνεργασία τους με τον Δήμο Κατερίνης. Τελικός στόχος είναι να επιτευχθεί μια ορθή και αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος για τη σημαντική μείωση του αριθμού των αδέσποτων σε όλο τον Δήμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιαλός.

«Μέσα απ’ αυτή την επαφή που έχουμε με τους φορείς, τους αγρότες και ευρύτερα τους πολίτες του τόπου μας, εδώ στον Λόφο διαπιστώσαμε, για μια ακόμη φορά, ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για κάθε τι που τον αφορά. Μάλιστα, φορείς και πολίτες δεν έρχονται σ’ αυτές τις συναντήσεις απλώς για να ακούσουν τα όσα συζητάμε, εκφράζουν και τις απόψεις τους και θέλουν να συνεργαστούν με τον δήμο Κατερίνης ώστε να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα παραπέρα σ’ ένα σοβαρό ζήτημα όπως είναι αυτό της διαχείρισης των αδέσποτων», σημείωσε στις δικές του δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Γραμματικόπουλος.