Δεματάκια αγάπης !!!

516

Του Ηλία Χρυσικού *

Τι θυμήθηκα σήμερα… Πριν από ένα χρόνο -τέτοιες μέρες- είχαμε τελειώσει την εκπομπή με τον Ιγνάτιο Μειμάρη και σταματημένοι καθώς ήμασταν στο κόκκινο φανάρι, μας πλησίασε ένας ηλικιωμένος κύριος ο οποίος ζητιάνευε.

Δεν πρόλαβα να κατεβάσω το τζάμι κι ο γκριζομάλλης κύριος πήρε με το ένα του χέρι τη μικρή βοήθεια από τον Ιγνάτιο – εγώ φυσικά είχα άλλη αντίληψη- ενώ με το άλλο του χέρι χτύπησε ελαφρά την καρδιά του δείχνοντας το πόσο ήταν ευχαριστημένος.

Έμεινα άναυδος Φίλοι μου. “Φυσικά Ηλία μου και υπάρχουν πολύ περισσότεροι και ίσως πιο ουσιαστικοί τρόποι να βοηθήσεις κάποιον”, μου είπε ο Ιγνάτιος. Εγώ όμως πέρα από αυτούς -που μου είπε-, ξεκίνησα απ΄ εκείνη την ημέρα τον δικό μου…

Μια μέρα λοιπόν σταμάτησα σ΄ ένα βενζινάδικο της περιοχής μου κι ένας κύριος – μάλλον από άλλη χώρα – κατέφθασε να μου βάλει βενζίνη. Ήταν φανερά κουρασμένος. Έβγαλα από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μου μια μικρή σοκολάτα -πάντα κάτι έχω εκεί- και αφού πλήρωσα για τη βενζίνη, άπλωσα ξανά το χέρι μου και του είπα: θέλεις; Δεν χρειάστηκε να απαντήσει. Το βλέμμα του ζωντάνεψε κι ένα τεράστιο χαμόγελο φανέρωσε τα κατάλευκα δόντια του.

Από τότε… ποτέ δεν τον είδα σκυθρωπό, χαμογελάει κάθε φορά που με βλέπει, ειδικά τις φορές που είμαι αγχωμένος και βιάζομαι. Μια μέρα τον ρώτησα αν τα τρώει όλα αυτά που τον κερνάω -ανά διαστήματα- κι αυτός απάντησε φυσικά πως ναι, μα ακόμη κι αν δεν τα έτρωγε δεν θα είχε σημασία για εμένα…

Φίλοι μου επειδή ο Ιγνάτιος “έφυγε”, θέλω μαζί με την Χαρούλα Κωνσταντινίδου, να σας ζητήσουμε μια χάρη για φέτος τα Χριστούγεννα, μα και για όλο τον χρόνο αν μπορείτε.

Ετοιμάστε όποτε μπορείτε δεματάκια αγάπης, όπως κάνουν οι συντελεστές του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για την εκπαιδευτική και οικονομική ανάπτυξη που διοικούσε ο Ιγνάτιος Μειμάρης και δώστε τα κάθε φορά που βλέπετε τον “Χριστό” μπροστά σας. Σε έναν άστεγο, σε έναν ζητιάνο, σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη. Μοιράστε αγάπη και πολλά χαμόγελα. Καλά Χριστούγεννα!

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στα fm στο Ν. Πιερίας