Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

157

Επτά αυτοκίνητα πυρπόλησαν άγνωστοι, στις 03:50 σήμερα, στο Κολωνάκι πίσω από την αμερικανική Πρεσβεία. Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Δημοχάρους και Παπαδήμα. Οι δράστες τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ένα, ενώ τα υπόλοιπα έξι υπέστησαν ζημιές.

Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στον τόπο του εμπρησμού βρέθηκε πλαστικό μπουκάλι, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.

Ένα ακόμα ΙΧ αυτοκίνητο έγινε στόχος εμπρηστών τα ξημερώματα στην οδό Χριστόφορου Περραιβού 1 στο Κερατσίνι. Και εκεί άγνωστος έριξε εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το όχημα.

Εκρηξη έξω από κτίριο στο Περιστέρι

‘Αγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εξωτερικά εκρηκτική ύλη, πιθανόν δυναμίτιδα και την πυροδότησαν με αποτέλεσμα να προκληθούν από την έκρηξη ζημιές στα ρολά του ισογείου και σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο.

Στο κτίριο στεγάζονται ένα οδοντιατρείο, μια εταιρεία πληροφορικής, ένα ασφαλιστικό γραφείο και ένα κατάστημα περιποίησης νυχιών.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο στόχος των δραστών. Για το περιστατικό γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Στόχος εμπρηστών αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αγνωστοι φαίνεται πως τοποθέτησαν προσανάμματα κάτω από ελαστικά αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην περίμετρο της επιχείρησης και στη συνέχεια τα πυρπόλησαν. Περαστικοί αντιλήφθηκαν τη φωτιά και επενέβησαν απομακρύνοντας κάποια από τα προσανάμματα.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική που επιχείρησε με δύο οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Ο απολογισμός της πυροσβεστικής αναφέρει υλικές ζημιές σε ένα αυτοκίνητο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr