Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους : Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη των δραστών και τους πίεσε να παραδοθούν

204

Τις λεπτομέρειες που οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα μία 73χρονη στους Αγίους Θεοδώρους δημοσιοποίησε η αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας έκαναν δηλώσεις ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης και ο  Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την προανάκριση, η ανθρωποκτονία της 73χρονης εξιχνιάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και οι δυο δράστες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Όπως  εξακριβώθηκε από την έρευνα δράστες της ανθρωποκτονίας πρόκειται για δύο Ρομά, 28 και 26 ετών, οι οποίοι παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων χθες το απόγευμα.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 73χρονη βρέθηκε νεκρή στον δρόμο, έξω από την εξοχική της κατοικία, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν στη σορό εντυπώματα από ελαστικά αυτοκινήτου καθώς και μια κομμένη αλυσίδα λαιμού.

Επίσης από το υλικό που συλλέχτηκε προέκυψε ότι οι δράστες μετέβησαν και αποχώρησαν από το σημείο με ΙΧ, ασημί χρώματος.

Εχοντας στην διάθεσή της η αστυνομία τα παραπάνω στοιχεία, λίγα 24ωρα μετά εντόπισε το ΙΧ σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα, το οποίο και απέστειλε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των ερευνητικών δεδομένων, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Γνώριμος στις αρχές ο 28χρονος Ρομά

Για τις επόμενες ημέρες, οι Αστυνομικοί προσπαθούσαν να κάνουν τους δράστες  να παραδοθούν, προειδοποιώντας τους ότι στενεύει ο κλοιός. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και οι δύο Ρομά παραδόθηκαν εχθές στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων , ομολογώντας το έγκλημά τους.

Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

Σημειώνεται πως ο 28χρονος ήταν γνώριμος των αρχών καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Πηγή: tanea.gr