Οι Εβδομάδες Μόδας του Μιλάνου και του Λονδίνου ενωμένες κατά του Brexit

273

Το Εθνικό Επιμελητήριο Ιταλικής Μόδας (CNMI) ανακοίνωσε σήμερα μια συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, το οποίο θα μεταφέρει ένα μέρος της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου με τις ανδρικές κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα τον Ιανουάριο, στο Μιλάνο.

Την ημέρα που οι Βρετανοί ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες είτε θα ανοίξουν τον δρόμο για το Brexit είτε θα οδηγήσουν τη χώρα σε ένα ακόμη δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος του CNMI δήλωσε ότι το Μιλάνο, η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, θα φιλοξενήσει τη Στέλα Μακ Κάρτνεϊ, τον Αλεξάντερ Μακ Κουίν και την εταιρία A-Cold με ένδυση streetwear σχεδιασμένη από τον Σάμουελ Ρος.

«Είναι ένα πολιτικό μήνυμα συνεργασίας. Τα πάρα πολλά σύνορα δεν είναι καλά για το σύστημα της μόδας. Ασφαλώς, αυτό είναι και ένα μήνυμα από τους Βρετανούς φίλους μας που λέει ότι ακόμη και με το Brexit, θέλουν να συνεχίσουν να είναι μέρος του ευρωπαϊκού συστήματος μόδας», δήλωσε ο Κάρλο Καπάσα σε συνέντευξη Τύπου. Η μόδα είναι «γέφυρα μεταξύ των χωρών», πρόσθεσε.

Παρότι θα είναι η πρώτη φορά στο Μιλάνο για τον νεαρό Βρετανό σχεδιαστή Σάμουελ Ρος, η Στέλα Μακ Κάρτνεϊ και ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν είναι παλιοί γνώριμοι στις ιταλικές πασαρέλες.

Η Στέλα Μακ Κάρτνεϊ παρουσίασε σχέδιά της τον Ιούνιο, στην Εβδομάδα Ανδρικής Μόδας. Ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν παρουσίασε την κολεξιόν του για τελευταία φορά στο Μιλάνο το 2014.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιανουαρίου, θα υπάρχει και ένας χώρος αφιερωμένος στο «London Show Rooms» όπου 10 νέοι ανερχόμενοι Βρετανοί σχεδιαστές και πέντε Ιταλοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Πηγή: Newsbeast