«Πνιγόμαστε» στα πλαστικά μπουκάλια και στην Ελλάδα

212

Δύο δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια  κάθε χρόνο πουλάνε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μπουκαλιών PET, στην Ελλάδα. Αριθμός που είναι αρκετός για να καλυφθεί, ολόκληρη έκταση της Αλοννήσου!

Σύμφωνα με στοιχεία της Plastics Europe, αποκαλύπτεται η σοβαρότητα της κατάστασης, αφού η πλειοψηφία των μπουκαλιών PET καταλήγει σε θάλασσες, ποτάμια, δάση και άλλα μέρη της χώρας μας.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο το 17% αυτών ανακυκλώνονται. Και αυτό δεν είναι μόνιμη λύση, αφού τα πλαστικά αντικείμενα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά για να παράξουν παρόμοιο τύπο προϊόντος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, κάθε άνθρωπος καταναλώνει εβδομαδιαίως περίπου πέντε γραμμάρια πλαστικού λόγω της ρύπανσης των πλαστικών, ποσότητα που ισοδυναμεί με μία τραπεζική κάρτα!

Από την άλλη, τα κουτάκια αλουμινίου είναι ένα από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν άπειρες φορές.

Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Ένωση Αλουμινίου της Αμερικής, μέσα σε ένα διάστημα 60 ημερών, μετά το πέταγμα της αλουμινένιας συσκευασίας, αυτή θα ξαναβρεθεί στο ράφι με τη μορφή νέου προϊόντος.

Πηγή: tanea.gr