Κωστής Πολύζος : Οι καταθέσεις «αναβιώνουν» την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

181

Με την κατάθεση της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη ξεκίνησε η δεύτερη μέρα της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από την μητέρα του και τον πατριό του.

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία προκάλεσε ανατριχίλα και σοκ σε ολόκληρο το πανελλήνιο, ενώ πρόκειται για μια από τις πιο φρικιαστικές στην ιστορία της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanilife.gr, η δημοσιογράφος περιέγραψε όλα όσα έζησε μέσα από την βαθιά δημοσιογραφική έρευνα που έκανε με την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» γύρω από την υπόθεση, από την οποία αποκαλύφθηκε πως ο Κωστής Πολύζος σκοτώθηκε από την μητέρα και τον πατριό του.

Η ίδια χαρακτήρισε την μητέρα του άτυχου Κωστή ως μια μάνα χωρίς συγκίνηση, με τη συνολική εικόνα της να δείχνει πως δεν πονάει για το παιδί της. Αναφέρθηκε, δε, στις πρώτες εκπομπές και στις πρώτες εκκλήσεις για βοήθεια που έκανε η μητέρα του Κωστή κατά την αναζήτησή του, αναφέροντας πως ειδικός που μελέτησε τη συμπεριφορά της, εντόπισε μια προσποίηση σε αυτή. Στην πορεία των ερευνών η μητέρα του Κωστή έβγαζε κάποια ανησυχία ως προς τους μάρτυρες και στο τι κατέθεταν στην αστυνομία.

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης, σε όλα τα ερωτηματικά που υπήρχαν από την αρχή, αναβιώνοντας όλες τις έρευνες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια τόσο για τον εντοπισμό του Κωστή όσο και για τον εντοπισμό των δραστών, όταν ο Κωστής βρέθηκε θαμμένος σε κτήμα ιδιοκτησίας του πατριού του.

Διαβάστε επίσης: Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό τού Κωστή Πολύζου

Το χωράφι που βρέθηκε θαμμένος και το αυτοκίνητο με το αίμα

Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός πως η οικογένεια του Κωστή Πολύζου κατά τις έρευνες για τον εντοπισμό του, δεν δήλωσε ποτέ στην Αστυνομία ότι το χωράφι στο οποίο βρέθηκε θαμμένος ο Κωστής ανήκει στον πατριό του. Ιδιαίτερη εντύπωση της προξένησε το γεγονός πως ο πατριός του Κωστή δεν είδε την αλλοίωση στο κτήμα του 7 μήνες αφού του το παραβίασαν, όπως ο ίδιος ισχυρίζονταν.

Αναφέρθηκε επίσης και στις έρευνες που διεξήγαγε η εκπομπή της με τη συνδρομή του γενετιστή κ. Γιώργου Φιτσιάλου σχετικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο της οικογένειας του Κωστή και το οποίο πουλήθηκε πριν βρεθεί το πτώμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας Πολύζου

Τι πιστεύει η ίδια ότι έγινε τη μοιραία νύχτα

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ισχυρίστηκε πως στο σπίτι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος από αίμα ενώ η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε σχετικά: «Το σπίτι δεν είχε την εικόνα που είχε πριν την εξαφάνιση. Το σπίτι καθαρίστηκε. Δεν υπάρχει περίπτωση σε ένα σπίτι που καθαρίστηκε με χλωρίνη να βρεθεί αίμα. Το σπίτι ερευνήθηκε μεταγενέστερα από την Ελληνική Αστυνομία».

Κατά την εξέταση της Αγγελικής Νικολούλη από το Δικαστήριο, ερωτήθηκε εάν έχει διαμορφώσει μια γνώμη για το τι μπορεί να έγινε τη μοιραία νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2011 και η ίδια ανέφερε:

«Εγώ είμαι 100% σίγουρη ότι το παιδί δεν βγήκε από το σπίτι. Γύρισε από τον φίλο του Σπύρο και κάτι έγινε μέσα στο σπίτι του, αφού επέστρεψε. Μόνη της η μητέρα του Κωστή δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, σίγουρα είχε βοήθεια. Το παιδί όταν βρέθηκε το πτώμα του φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά από την περιγραφή που μας έδωσε η μητέρα του κατά την εξαφάνιση.

Η ταφή του θα μπορούσε να έχει γίνει άλλη στιγμή από τη μέρα της εξαφάνισης. Θα μπορούσε να έχει φυλαχτεί το πτώμα σε άλλο σημείο. Εγώ ανέλαβα την υπόθεση εξαφάνισης του Κωστή αρχικά και μετά να ρίξω φως στην υπόθεση. Βρήκα στοιχεία, τα κατέθεσα στην αστυνομία, από εκεί και πέρα είναι δουλειά της Αστυνομίας. Ξέρετε πολλούς παρουσιαστές που έρχονται στα δικαστήρια;»

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων έγιναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση προς τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη ενώ η κατάθεση της ίδιας διήρκησε 3 ώρες περίπου.

Πηγή: in.gr