Γενί Σαφάκ: Eλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί «ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία»

221

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία – στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Θορυβώδης γείτονας» – γράφει ότι πολλοί Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί «ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία».

Μάλιστα, η εφημερίδα γράφει ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S – 300 στην Κρήτη, στέλνοντας επιπλέον ναυτικές δυνάμεις στο νησί, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οπλισμό και ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ κληθείς σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού CNN Turk να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενεργοποίησης των S300 ανέφερε ότι «εγώ τέτοια επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν έχω».

«Κοιτάξτε όμως την αποφασιστικότητα του τουρκικού στρατού. Αυτοί ασχολούνται με παιδιάστικα πράγματα. Αν γίνεται κάτι τέτοιο τότε είναι υπόθεση εκείνων που ασχολούνται με τους S-400», ανέφερε.

Προσθέτει ακόμη ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στον Αλ Τζαζίρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr