Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων στη διάρκεια της νύχτας

245

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων και βανδαλισμών σε εμπορικά καταστήματα τράπεζες και δημόσια κτίρια σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής καταγράφηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο διάστημα από τις 2.30 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε 13 εμπορικά καταστήματα και 5 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Επιπλέον, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε τρεις -μέχρι στιγμής- δημόσιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον. Η διαδικασία καταγραφής των συμβάντων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί δέκα, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο.

Πηγή: kathimerini.gr