Σε εξέλιξη η πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

272

Οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στα Προπύλαια για τη συμπλήρωση 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Η πληροφορία ότι ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε μαζική προμήθεια αντιασφυξιογόνων μασκών, καθώς και μασκών σκι, που προστατεύουν τα μάτια όχι μόνο από το κρύο, αλλά και από τα… δακρυγόνα, έχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα θέσει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ.

Στις 9 το βράδυ στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση.

Στη ΓΑΔΑ, αλλά και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο άτομα και ομάδες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας προκειμένου, μετά την προγραμματισμένη πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, να μεταφέρουν εκεί, αντί για την πλατεία Εξαρχείων, το «γήπεδο» των επεισοδίων.

Πηγή: kathimerini.gr