Ενδείξεις εμπρησμού στο ξενοδοχείο

221

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν συνολικά 20 άτομα. Τρία εξ αυτών –δύο γυναίκες και ένας άνδρας– μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σε εμπρησμό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, σε δωμάτια του 1ου και του 2ου ορόφου οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση και στον απεγκλωβισμό των ενοίκων βρήκαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν βενζίνη. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι στον διάδρομο του 1ου ορόφου.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν ευτυχώς άμεση και στην επιχείρηση συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τα περισσότερα κλιμακοφόρα, για τη διάσωση τυχόν εγκλωβισμένων. Από τις φλόγες και τον καπνό κινδύνευσαν ένοικοι και υπάλληλοι του ξενοδοχείου. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν συνολικά 20 άτομα, από τα οποία τρία –δύο γυναίκες και ένας άνδρας– μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η μία από τις γυναίκες, μάλιστα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση. Φέρεται να εισέπνευσε καπνό και εκφράζονται φόβοι ότι έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον πνεύμονα. Ο άνδρας, αντίστοιχα, αντιμετωπίζει ορθοπεδικό πρόβλημα και εκτιμάται ότι στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις φλόγες υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρχαν εγκλωβισμένοι ένοικοι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου και σε ένα από αυτά, στον 2ο όροφο, βρήκαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό. Αρχικά, την έρευνα για τις αιτίες της πυρκαγιάς ανέλαβε η Πυροσβεστική και συγκεκριμένα το Ανακριτικό Τμήμα της Αθήνας. Ωστόσο, μετά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, που γεννούν βάσιμες υπόνοιες ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό, η προανάκριση για το συμβάν αποφασίστηκε να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες της «Κ», ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η υπόθεση να συνδέεται με δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και στον εκμεταλλευτή του – διαχειριστή του ξενοδοχείου. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι χθες, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία έξωσης. Κάτι που, πάντως, μένει να επαληθευτεί επισήμως από την προανάκριση. 

Πηγή: kathimerini.gr