Μυτιλήνη : Απανθρακώθηκε πρόσφυγας τα ξημερώματα μετά από πυρκαγιά

204

Μια νέα ανθρώπινη τραγωδία συγκλονίζει τη Μυτιλήνη.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά σε κοντέινερ στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου έμενε μια οικογένεια με τρία μικρά παιδιά.

Από τη φωτιά, κάηκε ζωντανή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα, ενώ ο άνδρας της ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του αλλά ζωντανός.

Χάρη στην άμεση αντίδραση προσφύγων που μένουν σε κοντέινερ κοντά στην οικογένεια, τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ένα πεντάχρονο παιδάκι, ένα τρίχρονο κι ένα βρέφος, σώθηκαν από τον φλεγόμενο οικίσκο και είναι καλά στην υγεία τους.

Η φωτιά προκάλεσε υλικές ζημιές και σε δεύτερο κοντέινερ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η φωτιά στο Καρά Τεπέ ξέσπασε στις 02:00 τα ξημερώματα, άγνωστο ακόμα γιατί. Άμεσα έσπευσε στο σημείο η Πυροσβεστική και τη φωτιά έσβησαν οκτώ πυροσβέστες με δυο οχήματα.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στο Δήμο Μυτιλήνης, σύμφωνα με το stonisi, φιλοξενεί 1324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά το συμβάν στον Καρά Τεπέ, όπως αναφέρει το lesvownews, βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής ενώ συνομίλησε τους πρόσφυγες και εργαζόμενους του καταυλισμού.

Πηγή: tanea.gr