Μουσική εκδήλωση για τα προβλήματα προσβασιμότητας των κινητικά αναπήρων

200

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 09:05

Μουσική εκδήλωση για τα προβλήματα προσβασιμότητας των κινητικά αναπήρων

Σημαντικές κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων προσβασιμότητας για τους κινητικά αναπήρους έγιναν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Την εκδήλωση, που έστειλε περίτρανα το μήνυμα «η ζωή δεν σταματά με μια αναπηρία», χαιρέτισαν με την παρουσία τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. Η βραδιά διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «ΑΤΛΑΣ» – Μπάσκετ με Αμαξίδιο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, με σκοπό από τα έσοδα  να αγοραστεί ειδικό mini bus για τη μετακίνηση των κινητικά ανάπηρων αθλητών.

«Προχωρούμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συγκεκριμένα προγράμματα που ενισχύουν την προσβασιμότητα με χρηματοδότηση σε αρκετούς δήμους της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης. «Προχωρούμε, επίσης, σ’ ένα συνολικό εθνικό πλάνο για την προσβασιμότητα και την αστική κινητικότητα. Δεν τα λέμε για να κομπάζουμε. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα στα άτομα με αναπηρία. Μια τέτοια πολιτική είναι δείκτης πολιτισμού για μια κοινωνία» πρόσθεσε.

 «Τιμούμε και συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑ.Σ.ΠΑ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών) και μέσω της σημερινής εκδήλωσης, αλλά και γενικότερα, ώστε να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων με κινητική αναπηρία» σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης. «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει μεγάλη έμφαση στο να συμβάλλει στη δημιουργία προσβασιμότητας σε όλες τις υπηρεσίες των ατόμων με κινητικά προβλήματα και θα διαθέσει σημαντικά κονδύλια στους δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί προσβασιμότητα και στα παράλια μέτωπα. Όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, θα πρέπει να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να νιώθουν ισότιμα στις πόλεις της Αττικής».

Το ξεχωριστό μουσικό-θεατρικό πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στον μέγα ρομαντικό Φρεντερίκ Σοπέν, έργα του οποίου ερμήνευσε η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, με τη συνοδεία των μουσικών της Καμεράτα. Ο Γρηγόρης Βαλτινός σε ρόλο Σοπέν αφηγήθηκε γλαφυρά τη ζωή και το έργο του κορυφαίου ρομαντικού συνθέτη.

Οι συντελεστές της βραδιάς, που έστειλε πολλαπλά μηνύματα και ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη στα θέματα που αφορούν τους κινητικά αναπήρους, χειροκροτήθηκαν ολόθερμα από το κοινό που έδωσε το παρών.

Η συναυλία, την οποία παρακολούθησαν πολλά μέλη του ΠΑ.Σ.ΠΑ., ανάμεσα στα οποία και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θανάσης Βίγλας, τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, το οποίο διαθέτει υποδομές για κινητικά αναπήρους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 09:24

Πηγή: zougla.gr