Ενας μήνας γιορτής και χαράς στην Αθήνα

309

Στις 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων θα ανάψει επισήμως τα φώτα σε όλη την πόλη με τη φωταγώγηση του φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία Συντάγματος, σε μια φαντασμαγορική βραδιά.

Φωτεινά, χαρούμενα αλλά και παρόντα σε κάθε γειτονιά της πόλης θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο (7/12) έως και την Τρίτη μετά την Πρωτοχρονιά (7/1). Η αλλαγή του χρόνου ως κεντρική εορταστική εκδήλωση θα επιστρέψει στην πλατεία Συντάγματος, επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να «βγάλει λόγο». Εορταστικές εκδηλώσεις σε 76 σημεία σε όλη την πόλη, 60 καλλιτεχνικά σχήματα, 50 συναυλίες και pop-up events, 60 δράσεις για όλη την οικογένεια, 3 προβολές open air, 1 pop-up μουσείο, 1 παραμυθένιο χωριό, 1 φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες και το κόστος του θα φτάσει τις 800.000 ευρώ.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος της πόλης θα ανάψει επισήμως τα φώτα σε όλη την πόλη με τη φωταγώγηση του φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία Συντάγματος, σε μια φαντασμαγορική βραδιά με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η Ελενα Παπαρίζου, η Idra Kayne, ο Ιαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band και η ομάδα κρουστών Batala Atenas σχεδιάζεται να δώσουν κέφι και ρυθμό σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά. Στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων θα προβάλλεται 3D projection mapping: Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές σχεδιάζεται να ντύσουν με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο. Στην πλατεία Συντάγματος, από τις 12 Δεκεμβρίου θα εγκατασταθεί και ένα pop-up μουσείο με τα πλέον πολυφωτογραφημένα εκθέματα του Μουσείου Ψευδαισθήσεων, το οποίο θα προσφέρει σε όλους… χριστουγεννιάτικες ψευδαισθήσεις αλλάζοντας όσα γνωρίζουμε για την πραγματικότητα.

Η πλατεία Κοτζιά θα έχει την τιμητική της την παραμονή των Χριστουγέννων: ο ουρανός στην ιστορική πλατεία θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών, ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό σόου από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο. Καθημερινά από τις 21 Δεκεμβρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5.30 το απόγευμα οι πολίτες θα ανάβουν το Δάσος των Πυγολαμπίδων με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Αη Βασίλη: του Αργησίλαγου, της Καμαρωτής, του Αρίστου και της Γλυκόριζας. Από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

«H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων. Ηδη, πάντως, τα φώτα έχουν ανάψει σε πολλά σημεία της πόλης, όπως στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Περισσότερες πληροφορίες στο: christmasinathens.gr.
Τελευταία νέα στο Facebook: Χριστούγεννα στην Αθήνα/ Christmas in Athens Instagram: christmas_in_athens.

Πηγή: kathimerini.gr