Βόλος: Έπιασε γοφάρι πέντε κιλών από την προβλήτα!

742

Εντυπωσιακή ψαριά κατάφερε κι έβγαλε νεαρός που έριξε πρωτομηνιά τα αγκίστρια του στην προβλήτα του Βόλου! Πρόκειται για ένα γοφάρι βάρους πέντε κιλών.

Το εντυπωσιακό του πράγματος δεν έχει να κάνει μόνο με το βάρος του ψαριού, αλλά με τον τρόπο ψαρέματός του, αφού, το συγκεκριμένο ψάρι βγαίνει κυρίως με γρι-γρι και με δίχτυα για βόλασμα, δηλαδή με ειδικό θόρυβο στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο 20χρονος Γιώργος από τα Τρίκαλα, όπως διαβάζουμε έπιασε το ψάρι χρησιμοποιώντας μια τεχνική ψαρέματος που χρησιμοποιούν στα γλυκά νερά για να ψαρέψουν το λαυράκι.

Στο spinning όπως είναι γνωστό στις ΗΠΑ, από όπου και ξεκίνησε, η συγκεκριμένη τεχνική, χρησιμοποιούνται πλήθος τεχνητών δολωμάτων, όπως τα πρωταρχικά κουταλάκια, οι περιστροφικές πεταλούδες, αλλά και τα ξύλινα ψαράκια.

Οσο για το γοφάρι, είναι ένα μεγάλο ψάρι που ζει στην ανατολική Μεσόγειο και συγγενεύει με το σαβρίδι και το μαγιάτικο. Το μήκος του φθάνει και τα 1,5-2 μέτρα και το βάρος του τα 40 – 50 κιλά.

Το σώμα του είναι πλακωτό και μακρουλό  έχει χρώμα μολυβί και γαλαζοπράσινη ράχη ασημόλευκη κοιλιά και με μια χαρακτηριστική έντονα μαύρη γραμμή από το κεφάλι μέχρι την ουρά, που σημειωτέον σβήνει μόλις ψοφήσει το ψάρι.

Το κρέας του είναι πολύ λιπαρό και τρώγεται κατά βάση ψητό ή βραστό.

Για ψητά γοφάρια στα κάρβουνα ή στο γκριλ πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το ψάρι μας απο τα λέπια και τα εντόσθια. Λαδώνουμε την κάθε του πλευρά και προαιρετικά το πιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε το ψάρι και το ψήνουμε ανάλογα με  το μέγεθός του, γυρνώντας το τακτικά, ώστε να γίνει τραγανό από έξω και ζουμερό μέσα.

Σερβίρουμε με άγρια χόρτα και λαδολέμονο.

Πηγή: tanea.gr