Προανακριτική Novartis: Καταθέτει χωρίς τον δικηγόρο του ο Νίκος Μανιαδάκης

206

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 19:37

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει χωρίς τον δικηγόρο του ο Νίκος Μανιαδάκης

Χωρίς την παρουσία δικηγόρου ξεκίνησε η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis. Το αίτημα του κ. Μανιαδάκη να εξεταστεί από τους βουλευτές της Προανακριτικής επιτροπής παρουσία του δικηγόρου του αποσύρθηκε ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι ο κ. Μανιαδάκης είναι ύποπτος για ψευδή κατάθεση και άρα πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας εξέφρασε την έκπληξή του για την τοποθέτηση του Θ. Πλευρη. «Εκπλήσσομαι. Η επιτροπή δεν καλεί υπόπτους αλλά μάρτυρες. Απαράδεκτο το αίτημα. Ο συγκεκριμένος καλείται ως μάρτυρας. Και καταγγέλλω τη μεθόδευση αυτή. Επαναλαμβάνω η επιτροπή δεν τον καλεί ως ύποπτο, αλλά ως μάρτυρα, όπως θα κληθούν και οι υπόλοιποι» Στη συνέχεια ο Θ. Πλεύρης τον ρώτησε: «Και η Τουλουπάκη;». «Φυσικά», απάντησε ο Σπ. Λαππας.

Την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. «Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ύποπτος Μανιαδάκης, αλλά μάρτυρας Μανιαδάκης», είπε ο Β. Κεγκερογλου, ενώ  ο Ν. Καραθανασοπουλος ανέφερε: «Για όλους ίδια αντιμετώπιση, όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να κληθεί όπως κλήθηκε και ο Φρουζής». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ελληνική Λύση.

Ο δικηγόρος του Μανιαδάκη επιχειρηματολόγησε γιατί πρέπει ο πελάτης του να εξεταστεί ως κατηγορούμενος και όχι ως μάρτυρας. Κύριος λόγος, είπε, είναι το γεγονός ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία.

Η κατάθεσή του

«Είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχω ελεγχθεί από κάθε Αρχή. Αν κι έχουν βγει πορίσματα από το μικτό κλιμάκιο, αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν, βρέθηκα εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνέδεσαν με έναν υπουργό. Μιλώ για τον κύριο Λοβέρδο. Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό», είπε ενώπιον της επιτροπής.

«Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επειδή κατείχα το αντικείμενο».

«Όταν μπήκε η χώρα στην κρίση η υγεία είχε το μεγαλύτερο μνημόνιο. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν εθνικό χαρακτήρα. Στον τομέα υγείας έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών σε καιρό ειρήνης. Το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5,2 δια ευρώ. Στο τέλος του 2014 η δαπάνη έπεσε στα 1,9 δις ευρώ. Συμβούλευα ταυτόχρονα 16 κυβερνήσεις. Ινδονησία Καζακστάν. Ταξίδευα συνεχώς».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 19:40

Πηγή: zougla.gr