Ο free solo αναρριχητής που «ανατρίχιαζε» το Instagram έπεσε από γκρεμό 300 μέτρων και σκοτώθηκε (pics)

276

Ο παγκοσμίου φήμης free solo αναρριχητής και ορειβάτης Brad Gobright, που κατέρριψε το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή “Nose” του ορεινού όγκου El Capitan το 2017, έπεσε από ύψος 300 μέτρων, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Αν έχετε δει το οσκαρικό ντοκιμαντέρ ”Free Solo”, τότε ξέρετε ότι σε κάποιους εκεί έξω αρέσει να ζουν -πολύ- επικίνδυνα. Αν πάλι δεν το έχει δει, να το δείτε. Και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Ο Gobright, λοιπόν, ήταν ένας από εκείνους, που του άρεσε να ζει επικίνδυνα και, δυστυχώς, το πλήρωσε ακριβά…

Διότι, ο παγκοσμίου φήμης free solo αναρριχητής και ορειβάτης, που κατέρριψε, μάλιστα, το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή “Nose’ του ορεινού όγκου El Capitan το 2017, έπεσε από ύψος 300 μέτρων, ενώ κατέβαινε την πλαγιά ενός γκρεμού στο Ελ Πορτέρο Τσίκο στο Μεξικό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο!

Να σημειώσουμε ότι free solo αναρριχητής είναι αυτός που κάνει αναρρίχηση χωρίς να είναι δεμένος με σκοινιά! Άρα, αν γλιστρήσει, καταλαβαίνετε…

Και ο Καλιφορνέζος ορειβάτης γλίστρησε.

Σύμφωνα με το CNN, την ώρα της θανάσιμης πτώσης έκανε κατάβαση με σκοινιά μαζί με τον συνορειβάτη του Aidan Jacobson, 26 ετών, ο οποίος έπεσε από χαμηλότερο ύψος και τραυματίστηκε. Η σορός του άτυχου 31χρονου εντοπίστηκε από διασώστες την Πέμπτη, ενώ ο Jacobson μεταφέρθηκε για νοσηλεία για τραύματα που υπέστη στον αστράγαλο και άλλα σημεία του σώματός του. Ένας άλλος ορειβάτης της ομάδας του δήλωσε ότι το σχοινί τους μπλέχτηκε, με αποτέλεσμα την πτώση των δύο ανδρών.

Ο Gobright ήταν εξαιρετικά δημοφιλής, δε, και στο Instagram, καθώς ανέβαζε συχνά ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τις αναρριχήσεις του, από δυσθεώρητα ύψη…