Ιατροδικαστής: Από ασφυξία πέθανε το παιδάκι στο Ίλιον

211

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 2,5 ετών παιδιού που έχασε τη ζωή του στο σπίτι του στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο ενός κρεβατιού τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά.

Ο κ. Καλογριάς, μιλώντας στο zougla.gr, σημείωσε πως από την εξέταση εντοπίστηκαν μακροσκοπικά ευρήματα ασφυκτικού μηχανισμού θανάτου, προσθέτοντας πως δεν βρέθηκαν κάποιες άλλες θανατηφόρες κακώσεις.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Καλογριάς στο zougla.gr

Την ίδια ώρα από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι που έμενε το παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδάκι μπήκε προχθές το βράδυ στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς. Στις 05.00 το πρωί που ξύπνησε η μητέρα δεν είδε το παιδί, το αναζήτησε, αλλά όταν το βρήκε, ήταν αργά. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πηγή: zougla.gr