Η δολοφονία του Έλληνα μεγιστάνα που μένει 30 χρόνια ανεξιχνίαστη και χαρακτηρίστηκε ως το «τέλειο έγκλημα»

300

Πρόκειται για ένα από τα άλυτα μυστήρια της Ελλάδας. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο Κωνσταντίνου μετακόμισε δίπλα από πάμπλουτους ανθρώπους. Το σπίτι που αγόρασε ήταν αξίας 20.000.000 λιρών.

Εκεί ζούσε με την οικογένεια του. Δηλαδή, με τη σύζυγό του, Έλενα, καθώς και τα τρία παιδιά τους. Ο επιχειρηματίας ήταν γνωστός, εξαιτίας του οίκου μόδας που είχε στην κατοχή του, την Ariella Fashions. Ένα βράδυ του 1984 ο Άριστος πυροβολήθηκε 6 φορές. Τέσσερις σφαίρες τον χτύπησαν στο σώμα και δύο στο κεφάλι.

Η αστυνομία τον βρήκε πεσμένο σε ένα εικονοστάσι. Είχε γίνει διάρρηξη, αλλά κατέληξε σε φόνο. Το βράδυ της πρωτοχρονιάς, ο Αρίστος, η Έλενα και ο αδερφός του Αρίστου μπήκαν στο σπίτι του πρώτου. Ένας μαυροντυμένος άντρας ακινητοποίησε την Έλενα και την κλείδωσε στο μπάνιο.

Όμως, εκείνη κατάφερε να βγει στον κήπο. Στην έπαυλη δεν βρέθηκαν καινούρια αποτυπώματα, ενώ έλειπαν και 75.000 δολάρια. Επίσης, το όπλο, που βρέθηκε, δεν συνηθιζόταν να χρησιμοποιείται για δολοφονίες.

Το τέλειο έγκλημα που διαπράχθηκε εκείνο το βράδυ αποτελεί μυστήριο ακόμη και σήμερα. Κάποιοι κατηγορούν την Έλενα για τη δολοφονία. Αυτό, διότι αναρωτιούνται πως οι ληστές την άφησαν να ζήσει. Το βέβαιο είναι πως η Έλενα παραμένει ένοχη, γιατί οι λεπτομέρειες για την δολοφονία είναι πολύ μπερδεμένες. Επίσης, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία.

Πηγή: enimerotiko.gr