Δήμος Κατερίνης: Το βήμα στους νέους

377

Νέοι της Κατερίνης συζήτησαν προβλήματα και πρότειναν λύσεις για μια καλύτερη πόλη

 

Τις δικές τους ιδιαίτερα αξιόλογες απόψεις και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για έναν καλύτερο Δήμο κατέθεσαν νέες και νέοι της Κατερίνης που συμμετείχαν στις τριήμερες εργασίες Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης.

Οι εργασίες αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, στην Αστική Σχολή Αικατερίνης και στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, διεξάχθηκαν με την στήριξη του Δήμου Κατερίνης και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Τον επίλογο των εργασιών χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος απευθυνόμενος στις νέες και τους νέους του Δήμου τόνισε ότι προτεραιότητα του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου μας είναι να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους για τη νεολαία και να αναδεικνύει τις αρετές και τα όνειρα της. «Προς την κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε και χαιρετίζουμε τις εργασίες Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η εξάπλωση των δημοκρατικών αρχών, η ευαισθητοποίηση σε συμπεριφορές που προάγουν το ρόλο του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη. Είμαστε δίπλα σας θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας, σας παροτρύνω να εκφραστείτε θεσμικά, να διατυπώσετε απόψεις και να συμβάλετε  στην ανάπτυξη του τόπου μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση της πρώτης ημέρας, μίλησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του δικτύου Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Εξάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θεοφάνης Τερζόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης Αθανάσιος Γκούνας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Νικόλαος Τσίκρας κ.ά.

 

Κατά τη διάρκεια έναρξης των εργασιών Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, οι παριστάμενοι αιρετοί του Δήμου Κατερίνης χαιρέτισαν την παρουσία των νέων στα δημοτικά έδρανα, κατέθεσαν τις σκέψεις τους, ορισμένοι από τους αιρετούς έδωσαν κάποιες συμβουλές αλλά προχώρησαν και σε ορισμένες προτροπές.