Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας έπαιξε… ποδόσφαιρο

273

Τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κατηχητικών Σχολείων διοργάνωσε η Μητρόπολη Φθιώτιδας στη Λαμία.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων τού Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Φθιώτιδας και με την ευλογία του Μητροπολίτη Συμεών, στα γήπεδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Σερπάνος», στη Λαμία.

Ο Μητροπολίτης Συμεών, καθισμένος «οκλαδόν» στο κέντρο του γηπέδου, παρακολούθησε τον τελικό που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις Ενορίες των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Παγκρατίου (που ήταν και η νικήτρια) αλλά και της Αγίας Παρασκευής Άμπλιανης.

Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και κάποια σουτάκια παρέα με τους μικρούς ποδοσφαιριστές έχοντας ως αντίπαλο… τερματοφύλακα τον πάτερ Βασίλειο ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικός. «Προτιμώ να βάζω γκολ στις καρδιές των ανθρώπων…», είπε αστειευόμενος όταν η ευστοχία του φάνηκε να τον εγκαταλείπει αφού σκόραρε μόλις μία φορά και αυτή από “σπόντα”.

Ο Ποιμενάρχης μετά το πέρας των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ευχαρίστησε τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου, τους παρευρισκόμενους καθώς και την Ακαδημία, αποτυπώνοντας στον αγωνιστικό χώρο την αγάπη που έχει για τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που αστειεύτηκε λέγοντας στους μικρούς ποδοσφαιριστές πως αν έρθει πρόταση από κάποια μεγάλη ομάδα για κάποιον ποδοσφαιριστή της Μητρόπολης θα είναι σκληρός διαπραγματευτής: “… θα σας διαπραγματευτούμε πολύ σκληρά από Μπαρτσελόνα και πάνω”.

Συν τις άλλοις πλέκοντας το εγκώμιο και των Ιερέων που συμμετείχαν σημείωσε αστειευόμενος: “Αξίζει ένα χειροκρότημα στους Ιερείς μας, και διαπίστωσα μάλιστα ότι βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, άρα μπορώ να τους τρέχω όπως λένε…”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση τριών ποδοσφαιρικών μπαλών τις οποίες κλήρωσε ο Μητροπολίτης Συμεών και τις υπέγραψε.

Πηγή: ilamia.gr

Πηγή: zougla.gr