ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης “Πρόοδοι στη Διάγνωση και Αντιμετώπιση του Καρκίνου”

814

Μια άκρως σημαντική και πάντα επίκαιρη εσπερίδα, ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, παρουσίασε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, το τμήμα ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39», με θέμα «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου». Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης και τελείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, ήταν ο Παθολόγος-Ογκολόγος, Δρ Χρήστος Εμμανουηλίδης.

Στο πρόγραμμα της επιστημονικής εσπερίδας, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39», Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης υποδεχόμενος τους εισηγητές και το κοινό, αναφέρθηκε στους στόχους και τις δράσεις της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ και ιδιαίτερα στις δραστηριότητες του τμήματος Κατερίνης. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Σταύρου Λάμπρου, προέδρου του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, με θέμα: «Στόχοι και δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας και ειδικότερα του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης».

 

Ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Πολυζωΐδης, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης, παρουσίασε το βιογραφικό του κεντρικού ομιλητή Δρ. Εμμανουλίδη καθώς και τα εισαγωγικά σχόλια της ομιλίας.

Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με τον Παθολόγο-Ογκολόγο, Δρ Χρήστο Εμμανουηλίδη με θέμα: «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου» και να απαντά στη συνέχεια στα ερωτήματα του κοινού.

Οι συνδιοργανωτές της καθόλα αξιόλογης εκδήλωσης που αποτελεί το επιστέγασμα των φετινών δραστηριοτήτων του τμήματος ΑΧΕΠΑ-Κατερίνης «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39» και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του, ιατρός Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης και ο αντίστοιχος πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Λάμπρου, κάλεσαν τους πολίτες της Πιερίας και όχι μόνο στην τόσο επίκαιρη και ενδιαφέρουσα εσπερίδα να γίνουν κοινωνοί και γνώστες της ασθένειας που ταλανίσει τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης, γιατί όπως επισημαίνουν: «Οι κύριοι αντίπαλοι του ανθρώπου, που είναι η ΑΓΝΟΙΑ και ο ΦΟΒΟΣ μπορούν να νικηθούν με την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ και την σωστή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».