Volley League: Δυνατά παιχνίδια για την 5η αγωνιστική

263

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League.

Ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Ολυμπιακό με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Αμαρουσίου. Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων παλαιότερα έκριναν τίτλους, ωστόσο ο γηραιός παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος στην έδρα του. Ο Γιάννης Ορφανός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και όλοι οι παίκτες του είναι ετοιμοπόλεμοι. Πανέτοιμος και πλήρης ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι αναμένεται να γίνει και στην Σύρο όπου ο τοπικός Φοίνικας φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες έχουν από 9 βαθμούς και στοχεύουν στην 4η νίκη τους. Ο Φοίνικας μετά τη νίκη του στο Βραχάτι επέστρεψε στη βάση του και ετοιμάζεται για μία δύσκολη εβδομάδα καθώς έχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον επαναληπτικό ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον Παναθηναϊκό. Ολοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Ράτκο Παβλίσεβιτς, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της διοίκησης ώστε το Δημήτρης Βικέλας να είναι γεμάτο.

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Σύρο ενισχυμένος στη θέση του διαγωνίου μετά και την απόκτηση του Βαν Ντάικ. Ο δικέφαλος θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό. Στις 27 αναμετρήσεις των δυο ομάδων, σε πρωτάθλημα και play off της Volley League, ο ΠΑΟΚ προηγείται με 16-11 στις νίκες.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ανοίγει με το ντέρμπι των νεοφώτιστων ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Ελπίδα Αμπελοκήπων. Οι περσινοί πρωταθλητές στους δύο ομίλους της Α2 ανδρών θα μονομαχήσουν για πρώτη φορά στην επαγγελματική κατηγορία. Ο ΟΦΗ μετά και την επιστροφή του Καραμπαλί από την Κολομβία όπου έδωσε αγώνες με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, στοχεύει στην δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα που θα την καθιερώσει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αναζητά η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Οι «πράσινοι» έχουν έναν βαθμό στο ενεργητικό τους αλλά και καλές εμφανίσεις απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα και όπως λέει και ο προπονητής Σπύρος Γκολίτσης θα πρέπει «εκτός από μπράβο και συγχαρητήρια να μαζέψουμε και βαθμούς». Πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Χαριδήμου στην ενεργό δράση. 

Η 5η αγωνιστική

Κηφισιά – Παναθηναϊκός: 1-3 (21-25, 25-22, 13-25, 21-25)

Σάββατο 30/11

Βαρδινογιάννειο 16.30: ΟΦΗ – ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων
Μίκρας 17.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας 18.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Π.Α.Ο.Κ.

Κυριακή 1/12
Γυμναστήριο Μιχάλης Παρασκευόπουλος 17.30: ΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Η βαθμολογία 

1. Ολυμπιακός 12 (12-1)
2. Παναθηναϊκός 12 (12-4)
3. Φοίνικας Σύρου 9 (9-3)
4. Ηρακλής 9 (9-3)
5. ΠΑΟΚ 9 (9-5)
6. Κηφισιά 6 (7-9)
7. ΟΦΗ 3 (4-9)
8. Παμβοχαϊκός 2 (4-11)
9. Ελπίδα Αμπελοκήπων 1 (3-12)
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0 (0-12)

* Παναθηναϊκός και Κηφισιά έχουν πέντε παιχνίδια

Πηγή: onsports.gr