Τιμητική υποδοχή της ελληνικής αποστολής πυροσβεστών της ΕΜΑΚ από την Αλβανία

253

Με ιδιαίτερη επισημότητα η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, υποδέχτηκαν την ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ, που επέστρεψε χτες το απόγευμα με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Αλβανία, όπου συμμετείχαν στις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια από τον μεγάλο σεισμό.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, μεταφέροντας τους πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ η δεύτερη ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ, επέστρεψε οδικώς από την Αλβανία στα Ιωάννινα, όπου είναι η βάση της.

Στην Ελευσίνα τους πυροσβέστες υποδέχτηκαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική αποστολή των πυροσβεστών, που αποτελείτο από δύο ομάδες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, με 41 πυροσβέστες, δύο διασωστικούς σκύλους, και ειδικά διασωστικά οχήματα, είχε μεταβεί στη γειτονική χώρα την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 και επιχείρησαν στην πόλη Θουμάν και στο Δυρράχιο απεγκλωβίζοντας δύο ζωντανά άτομα και ανασύροντας επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, συνεχάρη τους πυροσβέστες για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επέδειξαν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Τόνισε ότι η επιχειρησιακή δράση τόσο της 1ης όσο και της 5ης ΕΜΑΚ αναδεικνύει ακόμη μια φορά τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους Έλληνες πυροσβέστες και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Στρατηγός (ε.α.) Βασίλειος Παπαγεωργίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, προς τους πυροσβέστες της 1ης και της 5ης ΕΜΑΚ, και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας.

Πηγή: zougla.gr