Ερντογάν: Δεν θα αποσύρουμε τα πλοία μας από την Ανατολική Μεσόγειο

253

Νέες προκλητικές δηλώσεις και ειδική αναφορά στο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη από τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αδριανούπολη, για την σύνδεση του αγωγού TANAP,   που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας.

«Τα πλοία μας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα αποσύρουμε τα πλοία μας από εκεί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, που αναφερόμενος στο πρόσφατο μνημόνιο με τη Λιβύη, πρόσθεσε:

«Αυτή η συμφωνία θα αποκτήσει άλλη διάσταση όταν περάσει από το κοινοβούλιό μας.Τώρα η Λιβύη απειλείται. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες  αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ»

Και κλιμακώνοντας τις προκλητικές του αναφορές πρόσθεσε: «Αντί μίας δίκαιης μοιρασιάς, στην Ανατολική Μεσόγειο, κάποιοι υποκινούν εντάσεις στην περιοχή. Καμία χώρα δεν είναι πάνω από τον διεθνή νόμο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει με τετελεσμένα».

Πηγή: kathimerini.gr