Μπέτυ Σκούφα: “Τα νομοσχέδια της Ν.Δ. καταστρατηγούν κάθε έννοια κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος”

316

Συνέντευξη της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»

Από το τέλος του Αύγουστου έρχονται νομοσχέδια που καταστρατηγούν κάθε έννοια κοινωνικού κι εργασιακού δικαιώματος, όπως το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που κατακρεουργεί συλλογικές συμβάσεις και ξεπουλά το 65% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου στη ΔΕΠΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα μιλώντας την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και το Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η αλαζονεία της Ν.Δ και οι νόμοι για τους «δικούς» της

Όπως είπε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, η Ν.Δ έχει στραπατσάρει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα. Σε κάθε σχεδόν νομοσχέδιο κατατίθεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αιτιολογημένη πρόταση αντισυνταγματικότητας.

Η κα Σκούφα κατηγόρησε τη Ν.Δ ότι εξακολουθεί να διακατέχεται από αλαζονεία θεωρώντας ότι με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 158 βουλευτών που διαθέτει μπορεί «να κόβει και να ράβει, να ψηφίζει νόμους που ευνοούν μόνο τους δικούς της, αποκλείοντας το σύνολο της κοινωνικής πλειοψηφίας που πηγαίνει μονίμως στα τάρταρα».

Οικογένεια με εισόδημα 18.000 ευρώ θα δει ελάφρυνση 56 ευρώ

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας πως μια οικογένεια μισθωτών ή συνταξιούχων με εισόδημα 18.000 ευρώ θα δει ελάφρυνση 56 ευρώ. Πάλι κερδισμένο είναι το πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Για να μην πούμε τι γίνεται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπου εάν κάποιος βγάζει 500.000 ευρώ ετησίως θα πρέπει να εμφανίσει ηλεκτρονικές συναλλαγές 20.000 ευρώ, ενώ οι μικρομεσαίοι θα έχουν την υποχρέωση για το 30% των συναλλαγών τους, μιλάμε για πασιφανείς αδικίες, όπως υπογράμμισε.

Κατακραυγή για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων

Η κα Σκούφα εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ν.Δ και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκαν οι διοικητές των Νοσοκομείων, που μόνο αξιοκρατικός δεν ήταν, όπως σημείωσε. Η επιτροπή που συστάθηκε δεν λειτούργησε, δεν στάλθηκαν καν τα βιογραφικά των υποψηφίων και φυσικά ούτε εξετάστηκαν τα επιστημονικά προσόντα, τόνισε αναφερόμενη στην επιλογή των διοικητών των Νοσοκομείων. Δεν είναι μόνο η κατακραυγή της αντιπολίτευσης, είναι και η κατακραυγή της κοινωνίας. Οι συγκεκριμένες διαδικασίες είναι “φτύσιμο στα μούτρα” των βουλευτών αλλά πολύ περισσότερο του κόσμου, είπε χαρακτηριστικά.

Η μεγάλη κολοτούμπα στη συμφωνία των Πρεσπών

Σχολιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς της νυν κυβέρνησης, η βουλεύτρια Πιερίας έκανε λόγο για μεγάλη απογοήτευση των ψηφοφόρων της Ν.Δ, οι οποίοι συνειδητοποιούν την κοροϊδία που υπέστησαν από το κυβερνών κόμμα, σε σχέση με την πολιτική που πραγματικά θέλει η ΝΔ να ασκήσει. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει δει την κολοτούμπα που έκαναν, σχολίασε η κα Σκούφα.

 

Ακούστε εδώ το ηχητικό της ραδιοφωνικής συνέντευξης.