Απαγωγή Ελληνα ναυτικού: Οι ελπίδες όλων στους ξένους διαπραγματευτές

203

Δραματικές ώρες ζει η οικογένεια του νεαρού Ελληνα ναυτικού, ο οποίος απήχθη μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του στο Τόγκο πριν από πέντε εβδομάδες.

Οι γονείς του αυτές τις ημέρες θα μετρούσαν αντίστροφα για να τον δουν και πάλι κοντά τους μετά το εκπαιδευτικό του ταξίδι. Αντίστροφα μετρούν όμως και τώρα, μέχρι την ώρα που θα μάθουν ότι το παιδί τους ζει και είναι καλά και οι πειρατές στη μακρινή Αφρική τον απελευθέρωσαν.

«Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μυστικά και έξω. Ξένοι διαπραγματευτές προσπαθούν να βρουν λύση» λέει ο πατέρας του ναυτικού στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Πλέον, η ζωή τους είναι μια κόλαση. Κρεμασμένοι πάνω από ένα τηλέφωνο περιμένουν ένα νέο, μια κίνηση, κάτι που θα τους κάνει να πάρουν μια ανάσα ανακούφισης.

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουμε. Νομίζω ότι είμαστε σε όνειρο. Εχουμε κλείσει τα στόματα και μας έχουν βάλει να μη μπορούμε… τίποτα. Καθόλου. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα. Μήπως έρθει… μήπως…» αναφέρει ο πατέρας.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο Γολγοθάς της οικογένειας ξεκίνησε πριν ένα μήνα όταν μέσα στη νύχτα τους ενημέρωσαν ότι οι πειρατές ανέβηκαν στο τάνκερ και πήραν το παιδί τους μαζί με άλλους τρεις ναυτικούς για ομήρους.

Δύο εβδομάδες περίμεναν για την επικοινωνία των πειρατών και μετά όλο το παζάρι ξεκίνησε υπό άκρα μυστικότητα σε κάποια άγνωστη χώρα του εξωτερικού.

«Αυτοί οι διαπραγματευτές έχουν απελευθερώσει πολύ κόσμο και διαβεβαιώνουν ότι θα πάει καλά, τώρα δεν το υπογράφει κανείς αυτό. Διαπραγματεύονται για να βρουν κάποια λύση» συνεχίζει ο πατέρας του 20χρονου.

Τις τελευταίες ώρες και όσο οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώνονται, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας, καθώς και η πλοιοκτήτρια εταιρεία παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπόθεση ομηρίας και προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της ένοπλης επίθεσης.

Πηγή: tanea.gr